Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021, 19:16
Čas čítania 0:57
Lukáš Čelka

Vakcína je sloboda: Ministerstvo zdravotníctva spúšťa kampaň pre vakcináciu

NEWS KAMPAŇ OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Kampaň podporili mená ako Zuzana Čaputová alebo Marek Hamšík.

Ministerstvo zdravotníctva spúšťa kampaň „Vakcína je sloboda“. Na novej webstránke slovenskoproticovidu.sk ponúkne odpovede na viac než 40 otázok o očkovaní, vakcínach, ich benefitoch, ale aj možných nežiaducich účinkoch. 

Odporúčané
VIDEO: Bratislavčanovi, ktorý nakráčal so sekerou do Národnej rady, hrozí 8 rokov. Mal pri sebe papieriky s menami poslancov VIDEO: Bratislavčanovi, ktorý nakráčal so sekerou do Národnej rady, hrozí 8 rokov. Mal pri sebe papieriky s menami poslancov 29. januára 2021, 16:32


Kampaň a symbol víťazstva v písmene “V” podľa rezortu nesú posolstvo, aké ľudí spájalo v mimoriadnych historických chvíľach. „V slovenských dejinách sme ním odprevadili do minulosti komunizmus a privítali demokraciu. Veríme, že dnes si s jeho pomocou takisto poradíme aj s koronavírusom, nad ktorým zvíťazíme a získame späť svoj slobodný život bez obmedzení,“ uviedol Krajčí.


Názov webovej stránky má byť zároveň aj výzvou, aby sa spoločnosť dokázala zjednotiť a zabojovať proti spoločnému nepriateľovi. „Stránka poskytne občanom potrebnú orientáciu v téme očkovania, a tí sa tak budú môcť rozhodovať a konať na základe faktov overených odborníkmi, verejnými zdravotníkmi, infektológmi či epidemiológmi, nie na základe neoverených informácií," priblížilo Ministerstvo Zdravotníctva.

Web má tiež vytvárať priestor pre názory celospoločensky rešpektovaných osobností, ktoré sa rozhodli podporiť očkovaciu kampaň. Podporili ju zatiaľ mená ako Zuzana Čaputová, Vladimír Krčméry, Viliam Dobiáš, Kamila Magálová, Elena Vacvalová, Renáta Názlerová, Adela Vinczeová, Daniel Hevier, Ondrej Kandráč, Matej Tóth či Marek Hamšík.

Ministerstvo predpokladá postupné zapájanie aj ďalších odborníkov a osobností, nielen tých známych. V ďalšej fáze informačnej kampane sa chce ministerstvo sústrediť aj na konkrétne skupiny obyvateľov, aktuálne na seniorov a ľudí s rizikovými diagnózami.




Od štartu očkovania bolo na Slovensku zaočkovaných viac ako 123-tisíc ľudí, najmä zdravotníkov a pracovníkov zariadení sociálnej starostlivosti v styku so seniormi a seniorov nad 75 rokov.
Domov
Zdieľať
Diskusia