Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021, 16:32
Čas čítania 0:52
Lukáš Čelka

VIDEO: Bratislavčanovi, ktorý nakráčal so sekerou do Národnej rady, hrozí 8 rokov. Mal pri sebe papieriky s menami poslancov

NEWS
Uložiť Uložené

22-ročný Bratislavčan v stredu krátko po 15:30 nakráčal pred hlavný vchod budovy Národnej rady SR na Námestí Alexandra Dubčeka a násilím sa pokúšal otvoriť dvere vedúce do priestoru vestibulu.

Voči mladému mužovi, ktorý si to namieril do budovy Národnej rady SR so sekerou, už začalo trestné stíhanie. Polícia ho obvinila z trestného činu útoku na orgán verejnej moci v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva, informovala o tom na svojom Facebooku.

Odporúčané
Juditu má z vraždy kamaráta Tomáša usvedčovať aj aplikácia v iPhone Juditu má z vraždy kamaráta Tomáša usvedčovať aj aplikácia v iPhone 29. januára 2021, 14:41

22-ročný Bratislavčan A. F.  v stredu krátko po 15:30 nakráčal pred hlavný vchod budovy Národnej rady SR na Námestí Alexandra Dubčeka a násilím sa pokúšal otvoriť dvere vedúce do priestoru vestibulu. Tie sa mu však z dôvodu ich zabezpečenia nepodarilo otvoriť.


Mladík sa následne chystal vybrať z igelitovej tašky sekeru, čo sa mu však nepodarilo z dôvodu rýchleho zásahu príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR. Muža na mieste zadržali a po príchode odovzdali polícii, ktorá mladíka eskortovala na príslušný orgán policajného zboru.

„Muž mal pri sebe pri zadržaní sekeru s dreveným poriskom o dĺžke 67 cm, nôž s pevnou čepeľou s puzdrom zelenej farby, zatvárací nôž čiernej farby a viacero kusov papierikov s menami poslancov a názvami politických strán. V tejto súvislosti vykonali policajti Bratislavskej krajskej kriminálky na základe súhlasu sudcu prehliadku bytových priestorov, v rámci ktorej zaistili ďalšie veci dôležité pre trestné konanie," stálo v príspevku polície.


Polícia ďalej informovala, že mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Vyšetrovateľom bol spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného.

Domov
Zdieľať
Diskusia