Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2021, 17:19
Čas čítania 1:18
Jakub Paulík

Matovič: Za 8 dní sme otestovali cez 2,5 milióna ľudí. Pozitívnych bolo viac ako 30 000 občanov

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Takto dopadlo skríningové testovanie.

Premiér Igor Matovič na dnešnej tlačovej konferencii informoval o výsledkoch skríningového testovania. Od 18. januára do 25. januára zdravotníci na Slovensku otestovali 2 588 578 ľudí, z ktorých bolo 30 556 pozitívnych.

Miera pozitivity je podľa premiéra 1,18 %. Najlepšie dopadol okres Veľký Krtíš, Tvrdošín a Svidník. Najhoršie sú na tom Topolčany, Levice a Hlohovec. Podľa Igora Matoviča sa bude najbližšie testovať 36 najhorších okresov. Premiér však odporúča, aby sa testovalo aj v lepších okresoch.

Vláda bude zvažovať či v okresoch s lepšími výsledkami zmiernia opatrenia, vyhlásil minister zdravotníctva Marek Krajčí. Vyjadriť by sa k tomu mali v piatok. Premiér okrem informovania o údajoch z testovania kritizuje analytikov z Dáta bez pátosu. Tí tvrdili, že kritických na Slovensku je iba 18 zo 72 okresov.

Domov
Zdieľať
Diskusia