Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2020, 18:32
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Vláda predĺžila núdzový stav o 40 dní, trvať bude minimálne do februára 2021. Lockdown platí do 10. januára

NEWS
Uložiť Uložené

Vláda dnes mimoriadne rokovala on-line.

Vláda počas online zasadnutia schválila predĺženie núdzového stavu o 40 dní a protiepidemických opatrení do 10. januára.

Situácia je vážna

"Vláda na dnešnom rokovaní vyhodnotila sitáciu v SR za veľmi vážnu, vyzýva ludi k mimoriadnej opatrnosti najmä počas Silvestra a zdôrazňuje, že aj oslavy príchodu nového roka je bezpečné stráviť iba v rámci vytvorených rodinných bublín. Verí, že svojím zodpovedným pristupom spoločne zabránime nekontrolovanému rozširovaniu nákazy COVID-19 v našej krajine," uvádza sa v stanovisku vlády.

Včera kvôli novele ústavného zákona mimoriadne rokoval parlament a následne ho expresne podpísala aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá však spôsob predlžovania na poslednú chvíľu otvorene kritizovala. Do parlamentu totiž museli prísť aj pozitívne testovaní poslanci, čo umožnil vyhláškou hlavný hygienik. 

Opakované predĺženie núdzového stavu bude po novom musieť odobriť parlament, a to najneskôr 20 dní odo dňa účinnosti jeho predĺženia. Má to byť „ústavná poistka“.

Domov
Zdieľať
Diskusia