Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2020, 9:04
Čas čítania 1:11
Viktor Kniš

Prečo sa Peter Žiga nestal podpredsedom Hlasu? Na dvere mu môže zaklopať NAKA, odpovedá politológ

NEWS HLAS-SD PETER PELLEGRINI PETER ŽIGA
Uložiť Uložené

Podľa Radoslava Štefančíka môžu byť aktuálne medializované informácie v súvislosti s výpoveďou Moniky Jankovskej dôvodom, prečo sa Peter Žiga nestal ako dvojnásobný minister podpredsedom strany HLAS-SD.

Pellegriniho strana vytvorená primárne z odídencov Smeru Roberta Fica mala v sobotu prvý menej formálny snem, kde si zvolila predsedu a troch podpredsedov. Šéfom strany sa stal podľa očakávaní jediný kandidát Peter Pellegrini, podpredsedami Denisa Saková, Richard Raši a Erik Tomáš. Minimálne posledný menovaný má však v exekutíve oveľa menej skúseností, ako Peter Žiga, ktorý sa však do užšieho vedenia nedostal. 

Odporúčané
Ficov minister a Pellegriniho poslanec Žiga: Keď Monika Jankovská vypovedá proti mne, som pripravený spolupracovať s políciou Ficov minister a Pellegriniho poslanec Žiga: Keď Monika Jankovská vypovedá proti mne, som pripravený spolupracovať s políciou 22. novembra 2020, 13:56

 
Politológ si myslí, že to môže byť aj kvôli aktuálnym medializovaným informáciám portálu Topky, keďže Monika Jankovská vypovedala na Úrade špeciálnej prokuratúry, že sa mal dopustiť trestnej činnosti a podala aj trestné oznámenie. Radoslav Štefančík pre TV Noviny povedal, že vzhľadom na to, že raz môže Petrovi Žigovi zaklopať NAKA, je lepšie, keď nie je podpredsedom strany.  


„Peter Žiga bol ministrom, ide o známu tvár, ktorú by bola škoda nevyužiť na propagáciu nového subjektu. Tak to býva zvykom v iných stranách, a pokiaľ neexistuje vážny dôvod, malo to byť tak aj v prípade Hlasu. Ibaže, ak by sme sa domnievali, že aj na dvere Petra Žigu môžu niekedy zaklopať chlapci z NAKA. Vrabce na strechách už čosi čvirikajú, len to zatiaľ nemá kto overiť,“ vyhlásil politológ Radoslav Štefančík pre TV Noviny

Domov
Zdieľať
Diskusia