Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2020, 11:03
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

V Česku idú opäť otvárať reštaurácie, hoci im denne stále pribúdajú tisícky nových prípadov. Otvoria aj obchody a služby

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Česká republika otvorí obchody, služby aj reštaurácie a zruší nočný zákaz vychádzania.

Epidemiologická situácia sa v Českej republike vyvíja tak priaznivo, že vláda na čele s Andrejom Babišom schválila od najbližšieho štvrtka 3. decembra uvoľnenie opatrení.

Krajina prejde zo štvrtého do tretieho stupňa systému PES, čo bude v praxi znamenať opätovné otvorenie obchodov, služieb a najmä reštaurácií. Skončí zároveň nočný zákaz vychádzania, informuje ČT24.

Odporúčané
Na proteste proti lockdownu v Londýne zatkli vyše 60 osôb. Keď polícia dav rozohnala, začali byť agresívni Na proteste proti lockdownu v Londýne zatkli vyše 60 osôb. Keď polícia dav rozohnala, začali byť agresívni 29. novembra 2020, 9:23

Vláda sa tak rozhodla vďaka optimistickému vývoju pandémie. Tá nateraz dosiahla svoj vrchol na začiatku novembra, keď počet nových nakazených dosiahol za jediný deň takmer 16-tisíc. Česko zaviedlo prísny lockdown a čísla v posledných týždňoch postupne klesajú.

Avšak naši susedia nemajú boj proti koronavírusu ani zďaleka vyhratý. Za sobotu tam pribudlo 2 667 nových pozitívnych prípadov, ako aj 39 nových hospitalizovaných pacientov. V nemocniciach leží 5 087 osôb.

Vývoj počtu nových nakazených v Českej republike.
Vývoj počtu nových nakazených v Českej republike. Zdroj: MZ ČR
Domov
Zdieľať
Diskusia