Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2020, 12:57
Čas čítania 2:03
Adam Novosad

Matovič sa potľapkal po pleci za plošné testovanie, počet infekčných sa vraj znížil o 55%. Zabudol na lockdown?

NEWS IGOR MATOVIČ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predseda vlády reagoval na neprajníkov, ktorí kritizovali plošné testovanie aj antigénové testy.

Predseda vlády Igor Matovič dnes s ministrom obrany Jaroslavom Naďom informovali, koľkým ľuďom včera zdravotníci urobili výtery na celoplošnom testovaní, a vzápätí sa potľapkal po pleci v statuse na Facebooku. Už tradične v nedeľu vytiahol z rukáva slížikovú polievku aj metaforu o horiacom dome a hrncoch.

Odporúčané
Záznam: Je nepravdepodobné, že sa do konca roka otvoria reštaurácie a fitnesscentrá, tvrdí Jaroslav Naď Záznam: Je nepravdepodobné, že sa do konca roka otvoria reštaurácie a fitnesscentrá, tvrdí Jaroslav Naď 8. novembra 2020, 8:00

„Takto pred troma týždňami sme mali v rukách katastrofické predpovede, že v tomto čase budeme mať 4-5 tisíc nových prípadov denne. Prišiel som s ideou celoplošného testovania antigénovými testami... A vyrojili sa všetci možní, že ako je to totálna hlúposť a len si tým situáciu ešte viac zhoršíme,“ zamyslel sa Matovič na margo kritiky zo strany odborníkov, ktorí vopred odporúčali radšej tvrdý lockdown ako experimentovanie s plošným testovaním. 

 

SLÍŽIKOVÁ A HRNCE Takto pred troma týždňami sme mali v rukách katastrofické predpovede, že v tomto čase budeme mať 4-5...

Posted by Igor Matovic on Sunday, November 8, 2020

Premiér teraz argumentuje, že výsledky z testovania podčiarkujú, aký veľký zmysel mala celá operácia. „Po opätovnom pretestovaní viac ako 1,5 milióna už môžeme s istotou tvrdiť, že celoplošné pretestovanie zníži počet infekčných ľudí z týždňa na týždeň o viac ako 55%! Čo je úžasné,“ pokračoval, lenže takéto závery označujú mnohí za predčasné.

Domov
Zdieľať
Diskusia