Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2020, 14:46
Čas čítania 1:06
Miriam Rumanková

Ministerstvo obrany SR rozosiela SMSky do slovenských mobilov. Hľadajú zdravotníkov a študentov medicíny

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

„Pomôžte pri plošnom testovaní na COVID-19 a chránte tak seba a svojich blízkych,“ píšu do mobilov.

Ministerstvo obrany Slovenskej republiky rozosiela občanom SMS správy s výzvou, aby sa zdravotníci alebo študenti medicíny pripojili do celoplošného testovania prostredníctvom formulára Som Zodpovedný. V texte SMS sa píše: „Ak ste zdravotník alebo študent medicíny, pomôžte pri plošnom testovaní na COVID-19 a chráňte tak seba a svojich blízkych.“  Na záver v texte správy nájdeš dotazník, kde sa môžu zdravotníci prihlásiť. 

Ministerstvo brany SR ešte dnes náhodne rozposiela SMS občanom, v domnienke, že osloví zdravotníkov a študentov medicíny
Zdroj: Refresher

Mnoho veľkých slovenských miest sa sťažuje, že nedisponujú dostatočným počtom zdravotníkov a personálu na celoplošné testovanie. Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenskej republiky, dnes požiadala premiéra Igora Matoviča, aby zrušil zákaz vychádzania pre ľudí, ktorí sa cez víkend nepôjdu otestovať. Jej žiadosť premiérovi prichádza potom, čo ju Ozbrojené sily Slovenskej republiky informovali, že je stav pripravenosti odberných miest naplnený na 60 percent.

Podľa slov primátora mesta Košice Jaroslav Polačeka nebude otestovaných najmenej 70 tisíc Košičanov. „To, že potrebujeme podporu sa snažíme tlmočiť už niekoľko dní. Košice sú asi príliš ďaleko od Bratislavy a jednoducho nikto neráta s tým, že môžeme mať toľko odberných miest, ako má mestská časť Petržalka,“ dodal primátor mesta Košice na záver štvrtkovej tlačovej konferencie. V Košiciach bude totižto 138 odberných miest na celé mesto, kde oficálne žije približne 250 tisíc obyvateľov. Do celkového počtu sa nerátajú študenti alebo zamestnanci zahraničných firiem.

Odporúčané
Celoplošné testovanie: Košice avizujú, že nestihnú otestovať 70-tisíc ľudí. V Banskej Bystrici ešte inštalujú verejné osvetlenie Celoplošné testovanie: Košice avizujú, že nestihnú otestovať 70-tisíc ľudí. V Banskej Bystrici ešte inštalujú verejné osvetlenie 30. októbra 2020, 8:49

Už počas tohto víkendu sa na Slovensku bude konať celoplošné testovanie na nový koronavírus. Testovanie sa zároveň oproti avizovaným termínom skráti o jeden deň. Uskutoční sa počas víkendov od 31. októbra do 1. novembra a od 7. do 8. novembra. Druhé kolo celoplošného testovania sa nemusí uskutočniť,  keďže minister obrany Jaroslav Naď na tlačovej konferencii skonštatoval, že budúcnosť druhého kola pretestovania je zatiaľ otázna.


Testovať sa môžeš počas soboty a nedele od 7:00 hod do 22:00 hod. Jaroslav Naď informoval, že poradie testovania bude podľa abecedy a  armáda má pripravených 4 901 odberných tímov a viac ako 5-tisíc odberných miest.

Domov
Zdieľať
Diskusia