Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2020, 15:16
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Ak budeš mať negatívny test, zákaz vychádzania sa ťa netýka. Inak budeš doma do 8. novembra

NEWS
Uložiť Uložené

Počas víkendu pretestujú mestá a obce Slovákov na koronavírus antigénovými testami. Negatívny certifikát bude slúžiť na preukázanie sa pri vychádzaní.

Od 2. do 8. novembra sa obmedzí pohyb, a to v čase od 5.00 h do 1.00 h nasledujúceho dňa.

Obmedzenie sa nevzťahuje na osobu s potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra do 1. novembra alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu vykonaným od 29. októbra do 1. novembra od subjektu zapojeného do operácie Spoločná zodpovednosť.

Odporúčané
Prekonal som koronavírus. Čo teraz? Prekonal som koronavírus. Čo teraz? 28. októbra 2020, 11:05

Vyplýva to z návrhu na ďalšie rozšírenie opatrení v rámci vyhláseného núdzového stavu, ktorý v stredu schválila vláda. Platné sú aj ďalšie výnimky na cestu na obstaranie nevyhnutných potrieb, cestu do a zo školy či do zdravotníckeho zariadenia.

 „Ľudia, ktorí sa zúčastnia testovania a budú mať potvrdenie o negatívnom výsledku, budú môcť od pondelka žiť relatívne slobodne,“ povedal na tlačovej konferencii Igor Matovič s tým, že negatívni ľudia s certifikátom už budú môcť ísť aj napríklad kupovať obuv alebo navštíviť kaderníctvo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia