Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2020, 8:53
Čas čítania 0:37
Matej Krajčovič

Viedeň s vianočnými trhmi počíta. Otvoria sa už 13. novembra

NEWS VIANOČNÉ TRHY VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Sprevádzať ich budú prísne bezpečnostné opatrenia, dostaneš však aj punč a jedlo.

Bratislavský magistrát už dávnejšie avizoval, že tento rok nebude organizovať Vianočné trhy. Dôvodom je nepriaznivá situácia a obmedzenia kvôli pandémii nového koronavírusu.

V hre tak zostávajú iba stánky na Hviezdoslavovom námestí, za ktoré zodpovedá mestská časť Staré mesto. Tá však ešte konečné rozhodnutie nezverejnila. 

V plnom prúde sú aspoň prípravy na trhy v neďalekej Viedni, ktoré  sa už roky tešia obľube Slovákov. Potvrdzuje to štvrtkový článok na webe verejnoprávnej ORF

Odporúčané
Tradičné vianočné trhy organizované magistrátom v Bratislave tento rok nebudú. O Hviezdoslavovom námestí ešte nie je rozhodnuté Tradičné vianočné trhy organizované magistrátom v Bratislave tento rok nebudú. O Hviezdoslavovom námestí ešte nie je rozhodnuté 30. septembra 2020, 16:31

Opäť budú na námestí Rathausplatz, aj s vianočným stromom a punčom. Viedenská komisia vedená hlavným lekárom Hansom-Peterom Hutterom zverejnila dvanásťbodový plán, ktorý by mal zabezpečiť, že na trhoch nepríde k masovému šíreniu COVID-19.

Pribudne napríklad personál, ktorý bude dohliadať na dostatočnú vzdialenosť medzi popíjajúcimi návštevníkmi a poctivé nosenie ochranných rúšok. 

S prípravou stánkov začnú vo Viedni už na konci októbra, dátum otvorenia známych trhov padol na 13. novembra. 

Správa opäť vzbudila diskusie o tom, ako sa iné krajiny snažia ponechať v prevádzke čo najviac z bežného života, aj napriek komplikujúcej sa situácii v druhej vlne koronavírusu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia