Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2020, 7:53
Čas čítania 1:40
Viktor Kniš

Slováci veria počas pandémie aj kotlebovským hoaxom a neveria Matovičovi. Zachraňuje to Zuzana Čaputová

ZAUJÍMAVOSTI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Agentúra IPSOS zverejnila prieskum, z ktorého vyplýva, že približne polovica ľudí sa vezie na konšpiračnej vlne. Najmenej dôveryhodným je počas pandémie Igor Matovič.

Slováci počas druhej vlny pandémie veria hoaxom, ktoré šíria dezinformačné portály, ale aj extrémistická strana Kotlebovcov. Vyplýva to z prieskumu agentúry IPSOS z 29. septembra až 1. októbra 2020 na reprezentatívnej výberovej vzorke 1050 respondentov. 

Čo sa týka samotných hlavných aktérov zapojených do riešenia koronavírusovej krízy, Slováci najviac veria Zuzane Čaputovej a najmenej premiérovi Igorovi Matovičovi. Práve predseda vlády nedávno prehlásil, že berie riešenie druhej vlny do vlastných rúk po tom, čo Slovensko zaznamenalo rekordné prírastky. 

Odporúčané
15 odpovedí na najčastejšie tvrdenia Covid-19 skeptikov 15 odpovedí na najčastejšie tvrdenia Covid-19 skeptikov 8. októbra 2020, 15:30

Viac ako polovica Slovákov však verí aj Úradu verejného zdravotníctva, ktoré všetky opatrenia vydáva. Nadpolovičná väčšina verí aj pandemickej komisii a ústrednému krízovému štábu. Z prieskumu IPSOS vyplýva, že obyvatelia našej krajiny síce majú dôveru v ministerstvo zdravotníctva ako inštitúciu, ak ide o samotného šéfa rezortu Mareka Krajčího, dôvera klesá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia