Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Radosť. 
19. októbra 2020, 15:03
Čas čítania 3:46
Jana Mikysová

Otvorila som balíček so SIMkou a vybuchli na mňa konfety. Prekvapil ma operátor Radosť aj službami?

Otvorila som balíček so SIMkou a vybuchli na mňa konfety. Prekvapil ma operátor Radosť aj službami?
Zdroj: JumpStory
TECH
Uložiť Uložené

U tohto operátora všetko vybavuješ cez aplikáciu a kedykoľvek si môžeš zmeniť svoj program.

Pravdepodobne si aj ty zahliadol nového digitálneho operátora s výstižným názvom Radosť. Momentálne si môžeš ich najväčší program Nekonečnú Radosť vyskúšať na sedem dní zadarmo. Posledné mesiace som rozmýšľala nad zmenou operátora, preto som ani minútu neváhala a pustila sa do skúšania. Bola to naozaj radosť?

Pri prezeraní ponuky mnohých operátorov som mala problém nájsť ponuku, ktorá by mi vyhovovala. Ako každý mladý človek chcem balík dát a nejaké volania či smsky mi môžu byť ukradnuté, keďže väčšina dnešnej komunikácie prebieha online. Platiť si za niečo, čo nebudem využívať mi príde zbytočné a neekonomické.  

Medzitým sa objavili informácie o Radosti, ktorá mi zrazu pripadala až tak výhodná, že som očakávala nejaký háčik. Obávala som sa, že operátor bude iba pre študentov, no nakoniec sa ukázalo, že jeho programy môžeš využívať bez obmedzení.

Všetko vybavíš cez aplikáciu

Keďže je Radosť digitálny operátor, nemajú žiadne pobočky a všetko riešiš cez aplikáciu. Nielen introverti ocenia. Stiahla som si teda aplikáciu a začala som vypĺňať potrebné údaje. Medzi krokmi bol napríklad scan občianskeho a sledovanie pohybu očí, stiahnutie eura z platobnej karty, ktoré ti následne vrátia. 

Vďaka tomu, že ma pri každom kroku ubezpečili, že je to bezpečné, aplikácia vo mne zanechala dobrý dojem. Predsa len, nie je ti všetko jedno, keď zadávaš rodné číslo a fotíš svoj občiansky. Technologické vychytávky ma príjemne prekvapili a presvedčili, že ide o fresh operátora.

Vyskúšali sme nového operátora Radosť. Je naozaj taký skvelý ako na prvý pohľad vyzerá?
Zdroj: Jana Mikysová / REFRESHER

Ako veľké plus vidím spôsob, akým operátor funguje. Zadáš svoju kartu a podľa programu, ktorý si vyberieš ti následne sťahuje z karty peniaze. Nemusíš riešiť faktúry, papierovačky a počúvať reči o super výhodných paušáloch na pobočke.

Samotná aplikácia má príjemný vizuál, rozhranie je jednoduché a veľmi intuitívne. Nie je tu nič navyše, všetko je veľmi prehľadné a má svoje miesto. Nechýbajú konfety, ktoré sú charakteristickým prvkom mobilného operátora.

Prišla SIMka, nasleduje registrácia

Po registrácii ostalo už len čakať, kým mi príde SIM karta. Registrovala som sa v piatok večer a v stredu som si už otvárala balíček s kartou. (Ten možno prišiel už v utorok, ale večer som zabudla skontrolovať schránku.) Keďže vo vizuáloch kampane boli všade konfety, čakala som, že z tej obálky na mňa nejaké vyletia. 

Vyskúšali sme nového operátora Radosť. Je naozaj taký skvelý ako na prvý pohľad vyzerá?
Zdroj: Jana Mikysová / REFRESHER

Nevyleteli. Našla som v nej menšiu úzku krabičku. Nápis na nej „Chyť tu a trhaj tam a sleduj výbuch Radosti“ vo mne vzbudzoval obavy, no urobila som podľa pokynov a doslova na mňa vyskočila papierová kocka a vybuchli konfety. Samozrejme na krabičke bolo napísané malým písmom varovanie, že po otvorení môže dôjsť k neodkladnej potrebe zametať, ale kto by si to čítal...

Na papierovej kocke boli napísané kroky, čo máš robiť ďalej. Podľa pokynov som potvrdila prijatie SIMky v aplikácii, tá mi ihneď ukázala moje nové číslo. Stačilo už len vložiť SIM kartu do telefónu, prihlásiť sa do appky a spokojne testovať Nekonečnú Radosť. Medzi pokynmi máš možnosť prenosu starého čísla, čo môžeš využiť aj neskôr. 

Vyskúšali sme nového operátora Radosť. Je naozaj taký skvelý ako na prvý pohľad vyzerá?
Zdroj: Jana Mikysová / REFRESHER

Aká bola Nekonečná Radosť?

Ako prvé som využila nekonečné volania, tie s mojou mamou sa nedajú ani inak nazvať. So signálom, na ktorý ma upozorňovali niektorí kamaráti som nemala žiaden problém a všetko bez problémov fungovalo. 

Nekonečné dáta som si do sýtosti užila. Keďže môj aktuálny paušál neponúkal dostatok výhodných dát, málokedy som pozerala na dátach videá alebo počúvala podcasty. Teraz som to konečne využila a nenechala som sa znepokojovať tým či náhodou neprečerpám dáta, keď si vypočujem ešte jeden podcast. 

Vyskúšali sme nového operátora Radosť. Je naozaj taký skvelý ako na prvý pohľad vyzerá?
Zdroj: Jana Mikysová / REFRESHER

Aj napriek tomu, že maximálna rýchlosť prenášania dát je maximálne do 10 Mbit/s, nevidím v tom problém. Na bežné využívanie dát to úplne stačí. Som zvyknutá objem dát pozorne sledovať v aplikácii, no pri každom pohľade so aplikácie som bola bez obáv, keďže na mňa žiadne prečerpanie nesvietilo. 

Aplikácia ti hneď po otvorení ukazuje prehľad tvojej spotreby. Počas skúšobného obdobia ťa informuje, koľko dní budeš ešte mať Nekonečnú Radosť. Máš tu možnosť vybrať si svoj preferovaný program po tom, čo ti skončí skúšobné obdobie. Ak by si si žiaden nevybral, automaticky budeš mať nastavenú Nekonečnú Radosť. 

Keď som ťukla na tlačidlo pre zmenu programu, aplikácia mi padala. Tú som preto musela odinštalovať a znova nainštalovať, následne stačilo len zadať svoje telefónne číslo a potvrdiť cez sms kód. Potom už appka fičala bez chyby.

Vyber si program, ktorý ti vyhovuje

Keďže ma sprísňujúce sa opatrenia prinútili sedieť doma, vybrala som si ako ďalší program Malú Radosť. V prípade, že by si nebol s Radosťou spokojný, môžeš si ju zrušiť pár kliknutiami v aplikácii. Ak si už niekedy rušil staré číslo, veľmi dobre vieš, aký to vie byť komplikovaný proces, preto oceňujem tú jednoduchosť. 

Na úvodnej stránke ma aplikácia už informuje o mojej spotrebe, taktiež dokedy mi platí momentálny program. Ten si môžeš zmeniť aj počas využívania iného programu, no aplikácia ťa sama upozorní, že prídeš o predplatené a nevyčerpané jednotky, preto ti odporúčajú robiť zmenu programu pred jeho koncom.

Pre koho je Radosť stvorená?

Keďže som si hneď vybrala ďalší program, je jasné, že som s Radosťou spokojná. Okrem padajúcej aplikácie na začiatku naozaj nemám čo vytknúť. Niekomu možno nebude vyhovovať automatické navyšovanie dát po prečerpaní tých z balíka, či chýbajúca možnosť prenosu dát. 

Vyskúšali sme nového operátora Radosť. Je naozaj taký skvelý ako na prvý pohľad vyzerá?
Zdroj: Jana Mikysová / REFRESHER

Tomuto digitálnemu operátorovi sa určite potešia hlavne mladí ľudia, ktorým vyhovuje, že všetko vyriešiš v aplikácii, nemusíš nikam chodiť a starať sa o papierovačky. Veľkou výhodou je fungovanie bez viazanosti a kedykoľvek môžeš robiť zmeny medzi troma programami. Ty najlepšie vieš, čo chceš a vyberieš si, čo ti vyhovuje. 

Práve v takomto období, keď je všetko zavreté a sedíš doma, ti môže stačiť Malá Radosť za 5 €, kde máš 100 minút a sms/mms a 2 GB dát. V letných mesiacoch, keď beháš po festivaloch a cestuješ sa viac hodí Veľká Radosť, kde máš za 10 € 200 minút a sms/mms a 8 GB. Prípadne siahneš po o desať eur drahšej Nekonečnej Radosti, ktorá má neobmedzené dáta aj volania a sms/mms. 

Domov
Zdieľať
Diskusia