Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Excimer.
15. novembra 2020, 10:13
Čas čítania 1:48
Sponzorovaný obsah

Operácia očí nebola nikdy príjemnejšia. Na vlastnej koži ju vyskúšala naša Barborka Bakošová

REFRESHER
Uložiť Uložené

Po Deniske a Šajmovi absolvovala operáciu očí aj naša moderátorka Barborka, ktorá si nevedela vynachváliť priebeh celého zákroku už pár sekúnd po operácii.

„Necítim žiadnu bolesť a celkom dobre vidím, tak ako keď sa ráno zobudím rozospatá,“ povedala v dobrej nálade Barbora Bakošová pár desiatok sekúnd po operácii očí, ktorú podstúpila v očnom laserovom centre EXCIMER. Naša moderátorka vyskúšala metódu  s názvom SmartSurfACE 7D, ktorá je nielen bezbolestná, ale aj veľmi rýchla a úplne bezkontaktná.

Za posledných niekoľko mesiacov sa šetrná metóda stala celosvetovým trendom. Vďaka nej sa výrazne urýchli priebeh celého zákroku, minimalizuje sa riziko dehydratácie rohovky a rýchlejšie sa pacientovi upraví videnie.

Odporúčané
Naša moderátorka Deniska o operácii očí: Neľutujem toto rozhodnutie ani po rokoch? Naša moderátorka Deniska o operácii očí: Neľutujem toto rozhodnutie ani po rokoch? 8. septembra 2022, 13:00

Po zákroku sa na oko nasadí kontaktná šošovka, ktorú ti odstránia po troch až štyroch dňoch, už na druhý deň však musíš prísť na kontrolu. 

Barborka má jasno aj v samotnej motivácii, prečo je dobré zbaviť sa v dnešnej dobe okuliarov. Je presvedčená, že ak máme príležitosť zjednodušiť si život, nemali by sme váhať a okamžite by sme mali využiť príležitosť. 

Očné laserové centrum EXCIMER je najdlhšie pôsobiace centrum na Slovensku a súčasne patrí k najskúsenejším v Európe. Má 27 rokov skúseností v oblasti refrakčnej chirurgie, najmodernejšie vybavenie na svete a na konte viac ako 85-tisíc úspešných operácií metódou bez rezu oka, čím sa nikto iný v strednej Európe nemôže pochváliť.

Nemáš sa čoho báť

Samozrejme, mýtus o tom, že ti môže operácia akýmkoľvek spôsobom poškodiť zrak, je úplný nezmysel. Pred samotným zákrokom podstúpiš sériu vyšetrení a tvoje oči zmonitorujú najmodernejšími prístrojmi. Zanalyzujú všetky dôležité atribúty, na základe ktorých ti jednak odporučia najvhodnejšiu metódu, ale zároveň ťa upozornia, ak operácia môže byť menej efektívna. To platí v prípade, keď má tvoj zrak aj iné poruchy, napríklad astigmatizmus. 

EXCIMER sa pýši nielen svetovou výbavou, čo sa týka strojov, ale aj lekármi, ktorí majú viac ako 20-ročné skúsenosti v odbore. Pred operáciou môžeš s lekármi konzultovať všetko, čo ťa bude zaujímať, vo všeobecnosti však platí, že je dnes technológia tak ďaleko, že akýkoľvek, aj najmenší problém okamžite objaví. 

Samozrejme, ak nemáš vlastnú skúsenosť, najcennejšou sa pre teba stáva skúsenosť tebe najbližších ľudí. V prípade, že nikoho takého nepoznáš, minimálne naši traja moderátori Denisa, Šajmo a Barbora sú dôkazom, že sa o teba v Excimeri postarajú najlepší vo svojom odbore. 

Ak sa nám dá zjednodušovať život, tak to urobme – povedala Barborka Bakošová a absolvovala operáciu očí
Zdroj: Barbora Bakošová

Trvá to len chvíľu a môžeš sa vrátiť do bežného života

Ešte pred desiatimi rokmi boli podobné zákroky záležitosťou niekoľkých týždňov, kým sa pacientovi po operácii obnovil zrak na 100 percent. Dnes sa môžeš aj vďaka metóde SmartSurfACE 7D do bežného života vrátiť prakticky „ihneď“, tvoj zrak bude bezchybný po pár dňoch. Závisí to od toho, ako tvoje telo zvládne proces hojenia.

Ľudský a profesionálny prístup, dostatok informácií pred zákrokom a intenzívna starostlivosť na kontrolách po zákroku sú pozitívne momenty, na ktoré všetci naši traja moderátori spomínajú s úsmevom. Stačí prekonať prvotný strach z neznámeho a odbremeníš sa od obmedzení, ktoré okuliare prinášajú.

refresher, excimer
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia