Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou TV Markíza.
28. septembra 2020, 10:15
Čas čítania 2:13
Daniel Mikolášik

Momo vtrhol na strednú školu a pre nesplatený dlh napadol študenta. Ako sa pripravoval na rolu v Pánovi profesorovi?

Momo vtrhol na strednú školu a pre nesplatený dlh napadol študenta. Ako sa pripravoval na rolu v Pánovi profesorovi?
Zdroj: TV Markíza
FILMY A SERIÁLY BITKA MOMO PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Nová epizóda populárneho seriálu Pán profesor bude bohatá na napätie, vyhrotené scény a vyostrovanie konfliktov na pôde školy.

Po pármesačnej odmlke pre koronavírus sa na televízne obrazovky opäť vrátil úspešný markizácky seriál Pán profesor, ktorý premiérovou štvrtou epizódou začal už minulý týždeň. Nový, v poradí piaty diel bude bohatý na napätie, vyhrotené scény a vyostrovanie konfliktov na pôde školy. V cameo role sa dokonca objaví aj raper Momo.

Moderný vzťahový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia fiktívnej slovenskej strednej školy divákov prenáša do školských lavíc bratislavského gymnázia. Stredoškolský profesor Samo (Tomáš Maštalír) sa s netradičným spôsobom výučby niekedy aj proti svojej vôli angažuje v problémoch druhákov.

Odporúčané
Stredoškolská trieda s najväčším počtom infuencerov na Slovensku? Stredoškolská trieda s najväčším počtom infuencerov na Slovensku? 2. marca 2020, 11:32

Kľúčovou postavou najnovšej, piatej epizódy, ktorú môžeš sledovať už dnes, bude seriálový David, ktorého stvárňuje mladý herec Ján Cibula. Jeho postava totiž bude lietať v nečakaných problémoch, ktoré vygradujú až do fyzickej potýčky medzi ním a raperom Momom.

Momo vtrhol na strednú školu a kvôli nesplatenému dlhu napadol študenta. Ako sa pripravoval na rolu v Pánovi profesorovi?
Zdroj: TV Markíza

Ten sa zhostil zápornej postavy Brančiho, pouličného gangstra, ktorý Davidovi požičiava nemalé peniaze. Za ne však potom očakáva aj úroky. Momo pre Refresher povedal, že si natáčanie užíval a hoci nepociťoval stres, cítil vraj veľkú zodpovednosť, keďže s hraním nemá veľa skúsenosti.

Dodal však, že to nebola jeho „po prvé“ na pľaci. S hraním už prišiel do kontaktu vďaka bočnej postave v minuloročnej slovenskej dráme Ostrým nožom, ktorá bola inšpirovaná vraždou študenta Daniela Tupého.

„Pri natáčaní Pána profesora si to vyžadovalo brutálny focus a sústredenie, najmä kvôli dialógom a akcii, s ktorými som nemal veľkú skúsenosť. Dal som to, ale nebolo to pre mňa úplne jednoduché,“ prezradil raper.

Momo vtrhol na strednú školu a kvôli nesplatenému dlhu napadol študenta. Ako sa pripravoval na rolu v Pánovi profesorovi?
Zdroj: TV Markíza

Postava študenta Davida je síce synom bohatého podnikateľa, no rád sa zabáva s dievčatami a utráca peniaze. Z toho dôvodu mu tučné vreckové od otca nestačí a požičiava si aj od Brančiho (Moma).

Jeho radovánky však majú svoju daň, keďže to neskôr vyústi až do fyzického konfliktu, kedy Momova postava nabehne do školy, odchytí si Davida a kvôli nesplatenému dlhu ho hodí do kontajnera a vyhráža sa mu.

Momo tvrdí, že sa na rolu v seriáli nijako špeciálne nepripravoval. „Mal som dopredu vytlačené texty, pár dní dopredu som sa ich učil a skúšal a na mieste sme to aj tak ešte nejako dolaďovali.“

Momo vtrhol na strednú školu a kvôli nesplatenému dlhu napadol študenta. Ako sa pripravoval na rolu v Pánovi profesorovi?
Zdroj: TV Markíza

Raper povedal, že to bolo preňho ako človeka, ktorý sa nevenuje herectvu zložité. Je však podľa neho jednoduchšie hrať zápornú postavu, pretože tá nemusí pracovať s toľkými náročnými emóciami.

„Nemám žiadne skúsenosti s divadlom ani s herectvom, ale hocikedy počas ostrej sme to dali aj na prvýkrát. S Maštalírom to však už bolo náročnejšie. Tam som už nebol taký frajer (smiech). Lebo ten keď prišiel, tak to jeho rozhodné vystupovanie v mojej prítomnosti ma úplne zneistilo. On to robil veľmi prirodzene a mne počas toho až vypadával text a museli sme to opakovať. Ale nakoniec som to dal,“ hovorí Momo.

V jednej scéne sa do fyzickej potýčky dostane aj Momo s Tomášom Maštalírom. Raper ho po konfrontácii vypne jednou „hlavičkou“. Opýtali sme sa ho, aké to bolo. „Tak ja som mu tú hlavičku reálne nedal, samozrejme, ale bola to zábavná scéna. Nevyžíval som sa v násilí, ale bolo to vtipné.“

Sú podľa petržalského rapera nejaké charakterové podobnosti medzi Momom a Brančim, ktorého si si zahral v seriáli? „Tá postava mi nie je vôbec podobná, určite by som takto neriešil veci. Aj ja sa viem nasrať, ale tá postava sa podobá skôr na Moma spred 12 rokov, nie na terajšieho. Ja som tam hral extrémne prehroteného týpka, s ktorého črtami nemám nič spoločné. Jedine možno to, že som tiež kedysi behal po uliciach,“ uzatvára Momo.

Najnovší diel môžeš sledovať v pondelok o 20:30 na TV Markíza.

Domov
Zdieľať
Diskusia