Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2020, 8:24
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Polícia bude náhodne zastavovať Slovákov na všetkých hraniciach, cieľom je kontrola dodržiavania opatrení

NEWS HRANICE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dnes začína preventívno-bezpečnostná akcia slovenskej polície.

Vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu bude počas dnešného dňa (v piatok 25. septembra) prebiehať na všetkých hraničných priechodoch Slovenska preventívno-bezpečnostná akcia. „Cieľom je zistiť aktuálny stav dopravy cez hraničné prechody so susednými štátmi. Polícia bude preto náhodne kontrolovať dodržiavanie opatrení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky,“ informuje polícia na Facebooku. 

Odporúčané
5 ministrov, ktorí si zatiaľ v Matovičovej vláde robia najlepšiu robotu 5 ministrov, ktorí si zatiaľ v Matovičovej vláde robia najlepšiu robotu 24. septembra 2020, 17:15

Akciu budú vykonávať na hraničných priechodoch alebo v ich bezprostrednej blízkosti. Konkrétne na hraniciach s Rakúskom, Českou republikou, Maďarskom, Poľskom a Ukrajinou v oboch smeroch. Ide o námatkové kontroly, ktoré by nemali ovplyvniť plynulosť cestnej premávky. 

Slovensko zaradilo Česko na zoznam rizikových krajín, a tak pri návrate z tejto krajiny všetci tí, ktorí nepatria medzi nimky zadefinované Úradom verejného zdravotníctva, musia mať buď negatívny PCR test (starý najviac 72 hodín) alebo absolvovať izoláciu. Testovať sa po návrate z rizikovej krajiny v rámci EÚ môžu najskôr po 5 dňoch. Izoláciu môžu opustiť po 10 dňoch bez testu v prípade, že nemajú žiadne príznaky.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia