Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2020, 18:53
Čas čítania 2:08
Adam Novosad

Alexandra uviazla na izolovanom internáte v Martine, kde sa šíri koronavírus. „Nemáme ho opúšťať pre dobro nás aj verejnosti."

NEWS
Uložiť Uložené

Na internáte Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine sa objavilo niekoľko prípadov koronavírusu.

Od začiatku akademického roka na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine neprešli ani dva týždne a celý internát už skončil v karanténe. Študenti majú zakázané zbytočne vychádzať zo svojich izieb či buniek, ak potrebujú potraviny, tak si môžu nechať nákup s taškami doviezť len pred budovu internátu bez akéhokoľvek kontaktu s vonkajším prostredím a na stravovanie im internát vytvoril striktný harmonogram.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Martine uzavrel internát v utorok 22. septembra. Univerzita Komenského na svojej stránke informovala, že tento krok považuje úrad výlučne za preventívne opatrenie.

Odporúčané
Žiadne návštevy, obmedzené jedálne a rúška aj v kúpeľni. Ubytovanie na Mlynoch bude pre pandémiu v novom semestri komplikované Žiadne návštevy, obmedzené jedálne a rúška aj v kúpeľni. Ubytovanie na Mlynoch bude pre pandémiu v novom semestri komplikované 3. septembra 2020, 16:58

Situácia sa našťastie nevyvíja nijak tragicky, po úvodných štyroch prípadoch nákazy z minulého týždňa teraz fakulta otestovala 150 blízkych kontaktov, z ktorých sa piati vykľuli ako pozitívni. Aj preto sa úrad spoločne s fakultou rozhodli internát zavrieť, aby sa vírus zbytočne nekontrolovateľne nešíril medzi študentmi a hlavne po podnikoch v Martine.

Na sociálnych sieťach sa viacero študentov začalo sťažovať na to, že rozhodnutie kompletne uzavrieť internát vnímajú ako drakonické, niektorí sa dokonca odvolávali na porušovanie základných ľudských práv a narážali najmä na náhlosť celej situácie, pretože vchody a východy sa uzavreli zo dňa na deň.

Domov
Zdieľať
Diskusia