Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2020, 18:28
Čas čítania 0:37
Miriam Rumanková

Chce zomrieť chudobný. Charite tak na staré kolená daroval 8 miliárd dolárov

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Nazývajú ho James Bond filantropie.

Charles Feeney, 89-ročný spoluzakladateľ letiskovej spoločnosti Duty Free Shoppers, rozdal 8 miliárd dolárov spoločnosti Atlantic Philanthropies, informuje portál Ladbible. Charles založil svoju spoločnosť v roku 1960 so svojím priateľom. Miliardár tvrdí, že nemôže byť šťastnejší, ako teraz. 

Obdarovaná organizácia sa zameriava na oblasť zdravotníctva, sociálnej práce a liberálnej politiky v Austrálii, na Bermudách, v Írsku, Južnej Afrike, Spojených štátoch a vo Vietname. Filantrop si získal uznanie tým, že daroval 8 miliárd dolárov charitatívnym organizáciám, univerzitám a nadáciám.

Odporúčané
Japonský miliardár si hľadá „životnú partnerku“ na výlet na Mesiac Japonský miliardár si hľadá „životnú partnerku“ na výlet na Mesiac 14. januára 2020, 9:13

„Nevidím najmenší dôvod na to, aby ste odkladali akékoľvek obdarovanie, keď ním môžete dosiahnuť toľko dobra. Okrem toho je oveľa zábavnejšie dávať, kým žijete, ako dávať, keď ste mŕtvy.“ uverejnil na svojej webovej stránke Feeney minulý rok. 

„Rozdávanie môjho bohatstva na dobré účely prináša mne a celej mojej rodine obrovskú radosť a pocit spokojnosti. Na výzvy, dokonca aj neúspechy, ktoré som zažil počas môjho angažovania sa vo filantropii veľmi rýchlo zabúdam v porovnaní s mojou spokojnosťou, ktorú po týchto činoch mám. “ napísal v liste, ktorý venoval Billovi Gatesovi. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tatler Hong Kong (@tatlerhongkong) on

Domov
Zdieľať
Diskusia