Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou hikemates.com
17. septembra 2020, 14:07
Čas čítania 0:56
Miriam Rumanková

Odteraz si môžeš vyhľadať turistickú trasu namieru. Portál Hikemates má nové vyhľadávanie

ZAUJÍMAVOSTI TURISTIKA VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Vypátrať dokážeš známe aj ukryté turistické chodníky.

Aj pre koronavírovú pandémiu si Slováci obľúbili tráviť dovolenky doma. Najviac ľudí a turistov lákajú hory a príroda. Začínajúci ale aj  skúsení cestovatelia si teraz môžu naplánovať turistické výlety podľa typu trasy, jej náročnosti, času trvania, dostupnosti, či stúpania.  

Vďaka novému vyhľadávaniu si každý nájde tú najvhodnejšiu trasu podľa svojej kondičky alebo času. Tvorcovia portálu Hikemates.com dúfajú, že tým dokážu odľahčiť aj najnavštevovanejšie trasy a ľudia objavia aj menej známe krásy Slovenska. Exkluzívne vyhľadávanie ti prináša viac ako  2000 turistických trás, pomocou ktorých môžeš objaviť najzaujímavejšie slovenské vrchy.

Odporúčané
Padol rekord v návštevnosti. Tatry sú plné ako nikdy predtým, najviac ľudí šlo na Popradské pleso Padol rekord v návštevnosti. Tatry sú plné ako nikdy predtým, najviac ľudí šlo na Popradské pleso 10. augusta 2020, 18:36

„Takéto vyhľadávanie bolo dlho našim cieľom, lebo sme ho chceli sami používať. Máme svojHikemates turistický oddiel a práve vďaka našej komunite dokážeme vyvíjať takéto služby ajpre ďalších turistov. Pozývame aj ostatných, aby sa k nám pridali!“  hovorí Patrik Pajta, predseda turistického oddielu KST Hikemates.

“Týmto vyhľadávaním samozrejme nekončíme, je to pre nás naopak iba začiatok. Budeme ho testovať, počúvať spätnú väzbu a tešiť sa z každého jedného úspešného odporúčania trasy, ktorú si ešte nepoznal,” dodal hlavný dizajnér portálu Ondrej Kostolňák.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hikemates (@wearehikemates) on

Webový portál obsahuje zaujímavé fotografie, či priamy náhľad na mape a rozloženie trasy. Na obrazovke vidíš okolité cesty, farebné značenie turistických chodníkov a ďalšie užitočné informácie. 

Odteraz si môžeš vytovriť turistickú trasu namieru. Vznikol nový webový portál, ktorý spája komunitu turistov.
Zdroj: www.hikemates.com

Odteraz si môžeš vytovriť turistickú trasu namieru. Vznikol nový webový portál, ktorý spája komunitu turistov.
Zdroj: www.hikemates.com

Na webe nájdeš aj blog, ktorý píšu skúsení turisti.  Všetky zaznamenané trasy prešli a zdokumentovali ich. Používatelia môžu zdieľať svoje výlety prostredníctvom vlastných fotografií a pozývať nových ľudí, aby sa k nim pripojili. Uverejňovať môžeš aj recenzie trás, ktoré si navštívili, a tým  pomôcť ďalším návštevníkom hôr. 

Domov
Zdieľať
Diskusia