Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2020, 9:38
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Neuveriteľný rekord Rolling Stones. 6 dekád má albumy na prvej priečke

HUDBA
Uložiť Uložené

Legendárna rocková skupina z Británe vytvorila rekord, ktorý sa bude dať prekonať len veľmi ťažko.

Rocková kapela Rolling Stones má na konte jedinečné prvenstvo, ktoré sa bude dať prekonať len veľmi ťažko. Podľa Sky News sú legendárni Briti prvou hudobnou formáciou, ktorá má v šiestich desaťročiach album na prvej priečke oficiálneho rebríčka. Úspech prichádza po tom, čo Rolling Stones v piatok obsadili prvé miesto v domácom rebríčku, kde sa najvrchnejšom mieste objavila reedícia ich štúdiového albumu Goats Head Soup z roku 1973.

 
Tá uzrela svetlo sveta pred niečo viac ako týždňom a okrem starších hitov obsahovala aj tri nové skladby Criss Cross, All the Rage a Scarlet.

 
Rolling Stones patria k najstarším hudobným kapelám na svete, stále aktívne organizujú turné a pripomínajú sa fanúšikom viacerých generácií, ktorí ochotne plnia štadióny po celom svete. Celkovo majú na konte 13 albumov, ktoré zaznamenali prvenstvo v rebríčkoch v Británii. Lepší sú v tejto štatistike len The Beatles, ktorí ich majú 15.


Dnes už 77-ročný Mick Jagger nedávno vyhlásil, že skupina plánuje aj ďalšie skladby, zatiaľ však presne nevie, kedy sa stretnú členovia v štúdiu, pretože je pre všetkých prvoradá bezpečnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia