Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2020, 8:35
Čas čítania 3:01
Dominik Vetrák

High Score ti ukáže, ako začínali videohry, ich prvá grafika a problémy, ktoré museli riešiť prví vývojári

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

6-dielny dokument High Score si môžeš pozrieť na Netflixe.

V auguste vyšiel na Netflixe zaujímavý herný dokument High Score, v ktorom ťa začiatkami videoherného sveta sprevádza Charles Martinet (nahovoril Super Maria). Dokument sa stal hitom, a tak sme mu dali šancu. 

Odporúčané
Týchto 10 herných klasík vyšlo pred 10 rokmi. Zaspomínaj si na nostalgické zážitky s legendárnymi príbehmi Týchto 10 herných klasík vyšlo pred 10 rokmi. Zaspomínaj si na nostalgické zážitky s legendárnymi príbehmi 2. septembra 2020, 12:00

High Score je rozdelený na 6 epizód, z ktorých sa každá venuje inej téme či žánru. Máme tu epizódu o hrách, ktoré naplno odštartovali Arcades (podniky s hernými automatmi) či epizódu o prvých podnikateľoch, ktorí s hrami naplno prerazili. Tvorcovia sa venujú známej firme Atari, ktorá stála pri začiatkoch hier ako takých, veľkú porciu času venujú aj spoločnosti Sega, ktorá kedysi Nintendu slušne zavarila a dokonca ich pokorila.

Niektoré epizódy sa venujú aj mladistvým hráčom, ktorí to z izby dotiahli až na majstrovstvá a stali sa najlepšími hráčmi na svete. Dve epizódy sa venujú výhradne RPG a bojovým hrám, takže príde reč na Ultimu, Street Fighter 2 a podobné legendy. Na záver sa dokument zameriava na prvé 3D hry a pár technologických zázrakov, vďaka ktorým sa stali skutočnosťou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia