Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2020, 19:48
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Uniklo celé video zo zatknutia a vraždy Georgea Floyda. Asi tu takto zomriem, hovoril z posledných síl

NEWS GEORGE FLOYD
Uložiť Uložené

George Floyd mal v priebehu pár sekúnd na hlavu namierenú zbraň.

Vražda Georgea Floyda rozpútala v Spojených štátoch amerických, aj inde po svete týždne nekončiacich protestov proti policajnej brutalite aj systémovému rasizmu a diskriminácii.

Aj keď sa verejnosť dozvedela o tom, ako prebiehali posledné minúty Floyda na svete takmer všetky detaily, americký súd odmietol poskytnúť video z telových kamier policajtov, ktorí Floyda zatýkali.

Odporúčané
George Floyd pred smrťou až 20-krát povedal policajtom, že nemôže dýchať. Ten, ktorý ho usmrtil, sa mu vysmial George Floyd pred smrťou až 20-krát povedal policajtom, že nemôže dýchať. Ten, ktorý ho usmrtil, sa mu vysmial 9. júla 2020, 15:26

Britský portál Daily Mail však teraz získal uniknuté video z telových kamier policajtov Alexa Kuenga a Thomasa Lanea. Na miesto dorazili ako prví po tom, čo vraj Floyd zaplatil za cigarety v obchode Cup Foods falošnou 20-dolárovou bankovkou.

Namiesto úteku z miesta činu zostal Floyd sedieť v aute pred obchodom, kam prišli policajti a pokúsili sa ho osloviť. V priebehu pár sekúnd už mal namierenú na hlavu zbraň. Napokon zo svojho auta vystúpil, aby ho policajti mohli usadiť do policajného vozidla, čomu sa však bránil. Kričal, že trpí klaustrofóbiou, ale skončil na zemi s policajtmi na ňom.

Život Georgea Floyda ukončil policajt Derek Chauvin, keď mu takmer deväť minút držal koleno na krku napriek tomu, že Floyd dookola opakoval, ako nemôže dýchať. V jednej chvíli skonštatoval, že takto pravdepodobne zomrie. Derek Chauvin je momentálne obvinený z vraždy, zatiaľ čo ostatní traja príslušníci čelia obvineniam z napomáhania vražde.

Domov
Zdieľať
Diskusia