Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2020, 22:19
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Muž si rozdelil 22-miliónovú výhru v lotérii s kamarátom, lebo mu to sľúbil pred takmer 30 rokmi

NEWS
Uložiť Uložené

Chlapi sa v roku 1992 dohodli, že ak jeden z nich vyhrá lotériu, peniaze si rozdelia.

Staré sľuby sa plnia aj napriek tomu, že od nich prešli už dlhé roky. Uvedomil si to aj Tom Cook z amerického štátu Wisconsin, ktorý pred pár dňami vyhral v lotérii Powerball jackpot 22 miliónov dolárov, píše ABC News.

Šťastný výherca je takmer v dôchodkovom veku, a tak nemohol snívať o krajšom darčeku na penziu, ale spomenul si na sľub, ktorý dal svojmu kamarátovi Josephovi Feeneymu v roku 1992. Obaja vtedy fantazírovali nad tým, čo by urobili s miliónmi dolárov, keby sa im podarilo vyhrať v lotérii.

Predstavy to boli krásne, ale šanca na výhru minimálna, a tak si sľúbili, že ak jeden z nich jackpot vyhrá, rozdelia si ho rovným dielom. A Tomovi Cookovi sa to v roku 2020 naozaj podarilo. Keď Cook zavolal kamarátovi s veselou správou o jackpote, Feeney mu spočiatku nechcel uveriť.

Napokon si šli peniaze prebrať spoločne. Z jackpotu 22 miliónov dolárov si vybrali možnosť prevziať si väčšinu peňazí okamžite v hotovosti namiesto ročných splátok, a tak im zostalo 16,7 milióna dolárov.

Odporúčané
Spoluväzenkyňa 17-ročnej Judity, ktorá je obžalovaná z vraždy kamaráta, prehovorila. Vraj si dievča pamätá z osudného dňa dve veci Spoluväzenkyňa 17-ročnej Judity, ktorá je obžalovaná z vraždy kamaráta, prehovorila. Vraj si dievča pamätá z osudného dňa dve veci 24. júla 2020, 12:40

Po zaplatení všetkých daní obaja chlapi odkráčali domov s 5,7 miliónmi dolárov a svoje nové bohatstvo sa chystajú minúť na rodiny a spoločné cestovanie.

Ani jeden z nich neplánuje peniaze míňať na luxusné autá či nové nehnuteľnosti, a tak si rozhodne spríjemnia svoju penziu bez potreby rozmýšľať nad tým, či si môžu dovoliť vyhodiť si z kopýtka.

Domov
Zdieľať
Diskusia