Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Immocap.
16. júla 2020, 15:02
Čas čítania 1:48
Sponzorovaný obsah

Pozri sa, ako sa zmení Trnavské mýto s Istropolisom: veľa zelene, priestor pre kultúru a zábavu. Čo ešte môžeme očakávať?

KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V okolí Istropolisu vyrastie nová štvrť Bratislavy plná života.

Trnavské mýto a jeho okolie v súčasnosti nepatria práve k pýche Bratislavy. To sa ale už čoskoro zmení. Plánovaná budúcnosť kongresovo-kultúrneho centra Domu odborov, ktorého história siaha až do roku 1956, je naozaj sľubná. 

Rozlúč sa s Trnavským mýtom, ako si ho poznal doteraz

Jeden z najhorších verejných priestorov v Bratislave, ktorý momentálne slúži skôr ako dopravná križovatka, prejde v najbližších rokoch obrovskými zmenami vďaka ktorým, sa z neho stane nová štvrť plná zelene a kultúry.

Nový Istropolis - Kultúrno-spoločenské centrum
Nový Istropolis - Kultúrno-spoločenské centrum Zdroj: Immocap

Nový Istropolis - Interiér - Foyer
Nový Istropolis - Interiér - Foyer Zdroj: Immocap

Najmodernejšia multifunkčná kultúrno-spoločenská sála

Na mieste súčasného schátraného Istropolisu, ktorému sa dnes Bratislavčania radšej vyhýbajú, vznikne nová dominanta s najmodernejšou kultúrno-spoločenskou sálou, akú ešte v Bratislave nemáme. Spoločnosť Immocap, ktorá je vlastníkom Istropolisu a okolitých pozemkov prináša v spolupráci s renomovaným holandským architektonickým štúdiom KCAP a ich partnerskym štúdiom Cityförster do Bratislavy svetovú architektúru, ktorá bude slúžiť kultúre aj ľuďom a prinesie nový život do významnej mestskej časti, ktorá bola dlhodobo zanedbávaná.

Nový Istropolis - Kultúrno-spoločenské centrum
Nový Istropolis - Kultúrno-spoločenské centrum Zdroj: Imoocap

„Na vízii Nového Istropolisu sme pracovali 2,5 roka a sme hrdí, že môžeme predstaviť projekt, ktorý zlepší kvalitu života Bratislavčanov v mnohých smeroch. Naša vízia mení mŕtvu nefunkčnú zónu v oblasti Trnavského mýta na vitálnu štvrť plnú kultúry, zelene a verejných priestorov,“ povedal Martin Šramko, generálny riaditeľ spoločnosti Immocap.

Nový Istropolis - Urban square
Nový Istropolis - Urban square Zdroj: Immocap

 

Miesto plné zelene, života a hudby

Množstvo zelene, park s promenádou, fontány či cyklotrasy - to všetko vyrastie v okolí budúceho Istropolisu. Už teraz sa môžeš tešiť na vynovené námestie, na ktorom sa budú organizovať sezónne trhy či iné komunitné aktivity, alebo už spomenutý priľahlý park, ktorý bude ideálny nielen na čakanie na autobus, ale aj na rande, posedenie s kamošmi, čítanie knižky či oddych pri dobrej káve alebo drinku.

Nový Istropolis - Zelený komunitný priestor
Nový Istropolis - Zelený komunitný priestor Zdroj: Immocap

Samozrejme, exteriér nebude to jediné, vďaka čomu sa stane Istropolis novou tepnou Bratislavy. Budova Istropolisu si zachová aj svoju kultúrno-spoločenskú funkciu, ako Immocap sľúbil už pri kúpe Domu odborov  pred 3 rokmi.

Budova a interiér Istropolisu bude po zásadnom prestavaní novou dominantou s najmodernejšou multifunkčnou kultúrno-spoločenskou sálou, v ktorej bude možné zorganizovať rôzne typy podujatí naraz. Na novom pódiu sa budú organizovať 

rockové, džezové, akustické či popové koncerty a to dokonca na svetovej úrovni, pretože developer projektu nenechal nič na náhodu a do projektu prizval aj svetovú špičku v oblasti navrhovania koncertných a kongresových sál – Charcoalblue

Nový Istropolis - Multifunkčná sála - Akustický koncert
Nový Istropolis - Multifunkčná sála - Akustický koncert Zdroj: Immocap

Nový Istropolis - Multifunkčná sála - Koncert
Nový Istropolis - Multifunkčná sála - Koncert Zdroj: Immocap

Zábava aj práca na jednom mieste

Ale život je aj práca nielen zábava a preto aj nová budova Istropolisu bude miestom určeným nielen na zábavu. Starý Istropolis sa vďaka šikovným rukám architektov, projektantov a stavbárov pretvorí na kongresové centrum, ideálne pre organizovanie podujatí a rôznorodých eventov či kongresov, čo prinesie štátu aj mestu množstvo ekonomických výhod. Lacné to však nebude, čo aj jedna z príčin, prečo v Bratislave za posledných 30 rokov žiadny takýto priestor nevznikol. Aj Immocap prízvukuje, že je stále len na začiatku a financovaním tohto veľkolepého stánku sa ešte bude zaoberať. Kým sa teda Nový Istropolis stane realitou, prejde ešte pár rokov, ale už teraz to vyzerá dobre.

Nový Istropolis - Multifunkčná sála - Kongres
Nový Istropolis - Multifunkčná sála - Kongres Zdroj: Immocap
Domov
Zdieľať
Diskusia