Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2020, 16:28
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Kim Čong-un vyhlásil, že zvládnutie pandémie je žiarivým úspechom Severnej Kórey. Stále tam vraj nemajú ani jeden prípad.

NEWS KIM ČONG-UN SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Severokórejský diktátor stále živí oficiálnu verziu, že KĽDR nezaznamenalo ani jeden prípad nákazy.

Kim Čong-un sa vytešuje zo situácie v Severnej Kórei, kam sa vraj pandémia koronavírusu ani nedostala. Tak znie oficiálna verzia štátu, ktorý pred takmer polrokom zaviedol prísnu izoláciu a dodnes svoje hranice svetu neotvoril. Dnešná situácia je podľa neho žiarivým úspechom celej Severnej Kórey, upozorňuje BBC.

Diktátor na stretnutí predstaviteľov tamojšej komunistickej strany vyhlásil, že vírusu zabránili vstúpiť do krajiny a udržali v nej stabilnú situáciu. Kim Čong-un pochválil stranu za predvídavé riešenie vznikajúcej pandémie, vďaka ktorému údajne KĽDR nezaznamenala ani jediný prípad ochorenia Covid-19.

Kim Čong-un vyhlásil, že zvládnutie pandémie je žiarivým úspechom Severnej Kórey. Stále tam vraj nemajú ani jeden prípad
Zdroj: TASR/AP

Zdravotnícki experti spochybňujú teóriu o tom, že by vírus do Severnej Kórey z okolitých štátov neprenikol. Kim Čong-un však na tejto verzii trvá a skonštatoval, že režim musí zostať v stave maximálnej výstrahy, pretože vírus stále komplikuje situáciu v ázijských štátoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia