Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Streda 27. 1. 2021 meniny má Bohuš

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Sponzorovaný článok

Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Pinch of sweet.

Čo je sponzorovaný článok?

Inzerent dodal podklady ku článku, definoval, čo má článok obsahovať a komunikovať, text písal na základe zadania niekto z Refresheru.

Gastro - Prevádzky
0
Inzercia
1. jún 2020, 13:03
Čas čítania: 1:59

Slovenky vytvorili koncept bezlepkovej cukrárne, väčšina ich objednávok však nie je od celiatikov

Ísť do reštaurácie pri dodržiavaní bezlepkovej diéty môže byť skľučujúce. Táto výrobňa bezlepkových koláčikov sa stará o to, aby tomu tak nebolo. Ich produkty ti radi prinesú domov.

Inzercia
1. jún 2020, 13:03
Čas čítania: 1:59
Zdielať
Uložiť Uložené
Zdielať Zdielať článok
Slovenky vytvorili koncept bezlepkovej cukrárne, väčšina ich objednávok však nie je od celiatikov

Susedky Nina a Tímea začínali vypekať doma a svoje výtvory si navzájom dávali ochutnať. Nina je celiatička, intolerancia na lepok ju preto prinútila, aby bola v kuchyni o niečo kreatívnejšia. Podľa jej vlastných slov v tom čase nič dostupné nebolo práve chutné. Keďže je Tímea vášnivý experimentátor s rôznymi diétami, dievčatá spojili sily a založili blog.

 

Netrvalo dlho a ozvali sa im kamoši, ktorí ich poprosili, aby im dodávali bezlepkové výtvory do jednej nitrianskej reštaurácie a odvtedy je o ich šikovnosť na Slovensku veľký záujem. 

 

Aj keď si hovoria Pinch of Sweet, dnes už nepečú len sladké. Pochutnať si môžeš aj na slaných quiche koláčoch, ktoré sú ich špecialitou, robia však aj slané muffiny. Zároveň ponúkajú možnosť cateringov pre väčšie akcie, prípade firemné brunche. Všetkom čo Nina a Tímea vyprodukujú, je poctivá ručná práca, v receptoch nepoužívajú umelé farbivá ani arómy a pridané Éčka. 

 

Slovenky vytvorili koncept bezlepkovej pekárne, väčšina ich objednávok však nie je od celiatikov
Zdroj: Pinch of sweet

„Bezlepkáči“ to na Slovensku stále nemajú jednoduché

Príbeh slovenskej bezlepkovej pekárne rástol postupne, najprv začali so zásobovaním kaviarní a reštaurácií v Nitre, neskôr, keď sa už dostali do povedomia celiatikov, už bol o ich výrobky záujem aj v celom kraji.  „My bezlepkáči, keď vieme, že niekde majú bezlepkové jedlo, tak sa tam vždy vraciame, nakoľko je to na Slovensku ešte stále skôr rarita nájsť podniky ponúkajúce produkty vhodné pre celiatikov,“ vysvetľuje Nina. 

 

Dnes už nájdeš cukrárenské výrobky od Pinch of Sweet v prevádzkach v Bratislave, Partizánskom, Bojniciach alebo v Topoľčanoch. Zoznam prevádzok je dostupný aj na ich oficiálnej stránke.

 

Obzvlášť kľúčové je, že táto domáca cukrárenská výroba prebieha v prostredí kuchyne, ktorá nie je kontaminovaná lepkom. Tomu možno rozumejú len celiatici, v jednoduchosti však platí, že  ani tí najsilnejší alergici sa nemusia báť, že by sa koláče od Niny a Tímei dostali do kontaktu s lepkom a spôsobili im ťažkosti.

 

Slovenky vytvorili koncept bezlepkovej pekárne, väčšina ich objednávok však nie je od celiatikov
Zdroj: Pinch of sweet

Pandémia ich nakopla

Dievčatá mali vždy ambíciu priblížiť sa svojim zákazníkom čo najviac. Lásku, ktorú dávajú do svojich výrobkov, totiž chceli šíriť aj osobne. Práve k tomu ich nakopla pandemická situácia. Aj tu však zvolili radšej opatrný a postupný rast, aby nemuseli uberať na kvalite. Začínali len v okolí Nitry, dnes sa už príležitostne vyberajú aj na iné smery. 

 

Rovnako rozbehli aj realizáciu ďalšieho zaujímavého nápadu – predávajú zástery so špeciálnym strihom, aby boli pohodlné a zároveň mali aj priestranné vrecká, kde si môžeš odložiť pomôcky počas pečenia a varenia.

 

Slovenky vytvorili koncept bezlepkovej pekárne, väčšina ich objednávok však nie je od celiatikov
Zdroj: Pinch of sweet

Nie je pravda, že bezlepkové nie je chutné

V skutočnosti je to dokonca opačne – bezplepkové výrobky aj suroviny sú kvalitnejšie, pretože neobsahujú lepok (klasickú múku), ktorý sa často využíva ako náhrada alebo „výplň,“ aj v produktoch, kde nemá čo hľadať. 

 

Napriek tomu sa na Slovensku stretneme s názorom, že čo je bezlepkové nie je chutné, prípadne si mnohí myslia, že je to príliš zdravé. „My sa tieto mýty snažíme vyvrátiť a aj sa nám to zdá sa darí, keďže sa k nám vracajú zákazníci, ktorí ani nie sú celiatici, jednoducho im naše koláčiky chutia,“ vysvetľujú zakladateľky Pinch of Sweet.

 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bezlepkové koláčiky - Nitra (@pinchofsweet.sk),

 

 

 

 

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Foto: Pinch of sweet Tagy: PinchOfSweet
Zdielať
Uložiť Uložené
Zdielať Zdielať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.