Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti HealthCare Lab.
18. mája 2020, 8:51
Čas čítania 2:14
Sponzorovaný obsah

Máš jedinečný nápad, ako zlepšiť slovenské zdravotníctvo? Unikátny startupový akcelerátor ti pomôže zviditeľniť ho

TECH STARTUP
Uložiť Uložené

Spoločnosť Roche je priekopníkom vo farmácii a diagnostike, zameraná na pokroky vo vede a zlepšovanie života ľudí.

Aj najvyspelejšie krajiny sa dnes majú právo cítiť zraniteľnými, keďže pandémia preverila schopnosti rôznych odvetví a obzvlášť zaťažila zdravotnícky rezort. Dnes už pravdepodobne nikto nepochybuje o tom, že odborná vyspelosť vedeckých tímov a inovácie sú kľúčovým odbornom, ktorému má cenu venovať pozornosť, čas a energiu.

HealthCare Lab je nový slovenský projekt podporujúci inšpiratívne inovácie a nápady smerujúce k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti. Spoločnosť ROCHE Slovensko a poradenská spoločnosť CIVITTA spájajú svoje sily a na Slovensko prinášajú HealthCare Lab, ktorého cieľom je akcelerovať rozvoj riešení v zdravotníctve a nadviazať kontakt so začínajúcimi firmami. Chce pritiahnuť najlepšie startupy so zaujímavými inováciami v oblasti zdravotníctva.

Máš unikátny nápad, ako zlepšiť slovenské zdravotníctvo? Unikátny startupový akcelerátor ti pomôže zviditeľniť ho
Zdroj: ROCHE

Vďaka akceleračnému programu môžeš svoj nápad rozvíjať a získať prvých zákazníkov

Vďaka silnej kompetencii takého globálneho hráča v oblasti diagnostiky a farma-priemyslu, akým je ROCHE, majú startupy s inováciami na prieniku zdravotníctva a digitálnych technológií šancu stať sa súčasťou štvormesačného akceleračného programu.

V ňom môžu svoj nápad ďalej rozvíjať a získať prístup k potenciálnym zákazníkom, investorom, skúseným mentorom a biznisovým koučom. Ďalšie informácie o HealthCare Lab ako aj registračný formulár sú dostupné healthcarelab.sk.

 
„Spoločnosť ROCHE dlhodobo prináša na trh svetové inovácie, ktoré zlepšujú kvalitu života ľudí. Od unikátnej diagnostiky až po inovatívne liečby, ktoré posúvajú hranice svetovej medicíny. Inovácie máme hlboko zakorenené do DNA našej spoločnosti a uvedomujeme si ich dosah na kvalitu života ľudí. Dnes chceme povýšiť inovácie na novú úroveň a preto nadväzujeme cennú spoluprácu so startupovou komunitou. Som presvedčený, že ROCHE jej môže poskytnúť unikátne know-how v oblasti zdravotníctva, a naopak, táto komunita nás môže inšpirovať k zaujímavým technologickým riešeniam, ktoré si zaslúžia našu pozornosť, podporu a významne ovplyvnia zdravotníctvo 21. storočia,“ hovorí Daren Wilson, General manager spoločnosti ROCHE Slovensko.

Máš unikátny nápad, ako zlepšiť slovenské zdravotníctvo? Unikátny startupový akcelerátor ti pomôže zviditeľniť ho
Zdroj: TASR/AP
6 finalistov

Za svojho partnera si ROCHE vybral skúsenú konzultačnú spoločnosť CIVITTA, ktorá bude projekt zastrešovať: „Digitalizácia a digitálne technológie v posledných rokoch výrazne transformujú celé zdravotníctvo. HealthCare Lab je jedinečná platforma, ktorá bude systematicky podporovať inovácie v tomto sektore a budovať tak ekosystém začínajúcich technologických firiem. Práve takéto firmy sú budúcnosťou ekonomiky Slovenska a strednej Európy,” hovorí Peter Kolesár z spoločnosti CIVITTA Slovensko.


Registrácia do HealthCare Lab je otvorená od 13. mája 2020 prostredníctvom webovej stránky healthcarelab.sk. Prihlásiť sa môžu existujúce startupy zo strednej a východnej Európy, ktoré chcú pretaviť svoje prototypy digitálnych riešení v zdravotníctve na úspešné riešenia v praxi. Ide predovšetkým o firmy, ktoré už majú vyvinutý prototyp riešenia, tím aspoň dvoch ľudí a financovanie do 500-tisíc eur.

Počas nasledujúcich týždňov až do 9. júna 2020 budú prebiehať v rámci náborového procesu online webináre. Následne 12. júna prebehne celodenný bootcamp s vybranými 12 startupmi, z ktorých po verejných prezentáciách v rámci úvodného webinára vzíde 6 finalistov. Práve tí sa stanú na nasledujúce štyri mesiace súčasťou akcelerátora, v rámci ktorého budú mať možnosť rozvíjať svoj projekt za pomoci a podpory spoločnosti ROCHE a špičkových domácich a zahraničných mentorov. Na záver prvého kola HealthCare Lab akceleračného programu v októbri tohto roka odprezentujú účastníci svoje projekty v rámci verejného DEMO Day pred zástupcami medzinárodnej poroty.

Máš unikátny nápad, ako zlepšiť slovenské zdravotníctvo? Unikátny startupový akcelerátor ti pomôže zviditeľniť ho
Zdroj: TASR/AP
HealthCareLab so zaujímavými mentormi z celého sveta

Startupy v programe budú môcť využiť rady a skúsenosti nielen mentorov zo Slovenska, ale aj významných investorov, podnikateľov a odborníkov na zdravotníctvo z rozvinutých inovačných hubov z celého sveta.


Tonu Esko (profesor genomiky a poradca biotechnologických firiem), Riivo Anton (United Angels VC), Eliezer Manor (Shirat Enterprises), Lukáš Alner (Diagnose.me) - to je len malá ochutnávka zvučných mien, ktoré budú v pozíciách mentorov sprevádzať tento zdravotnícky startupový akcelerátor. Účastníkov sa budú snažiť obohatiť okrem iného o skúsenosti so získavaním investícií, budovania biznis modelu, vstupu na trh a získavania zákazníkov v oblasti zdravotníctva.

Domov
Zdieľať
Diskusia