Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2020, 14:18
Čas čítania 0:43
Tina Hamarova

Nevieš odomknúť iPhone cez Face ID s rúškom? Nový update na iPhone ponúkne riešenie

Nevieš odomknúť iPhone cez Face ID s rúškom? Nový update na iPhone ponúkne riešenie
Zdroj: twitter/Engadget
TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Zmena sa objaví v update verzii systému iOS 13.5.

Máš problém s odomykaním iPhonu cez FaceID s rúškom na tvári? Nový iOS to určitým spôsobom vyrieši. Pri odomykaní bude vedieť predná kamera rozpoznať, či máš zakrytú tvár alebo nie. To bude automaticky viesť k zadaniu hesla, píše web High Snobiety.

Problém by mala vyriešiť aktualizácia operačného systému iOS 13.5. 

Oprava predošlej chyby spočíva v tom, že pri starej aktualizácii operačného systému sa Face ID pokúšalo o opätovný sken tváre, čo spôsobilo niekoľko sekundové čakanie, než sa zobrazí ponuka, kde môžeš zadať klasický PIN. Po novom sa do zariadenia dostaneš oveľa rýchlejšie.

Niektorí používatelia však tvrdia, že Face ID môže byť nakonfigurované aj pre tvár, na ktorej je nasadené rúško. Trik spočíva v tom, že zaregistruješ tvár s novým profilom v službe Face ID a počas konfiguračného procesu si čiastočne zakrývaš časti tváre a úst.

Odporúčané
Unikli ceny iPhone 12? Mohli by byť lacnejšie ako minuloročné modely Unikli ceny iPhone 12? Mohli by byť lacnejšie ako minuloročné modely 26. apríla 2020, 20:39

Jednou z najnovších funkcií v update operačného systému bude podľa portálu Techpit aj schopnosť zariadenia trasovať ochorenie COVID-19, pokiaľ si stiahneš príslušnú aplikáciu vyvinutú zdravotníckymi organizáciami.

Domov
Zdieľať
Diskusia