Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2020, 16:32
Čas čítania 0:49
Daniel Mikolášik

Minister školstva reagoval na petíciu za zrušenie štátnic: Vysokoškoláci sa snáď nechcú porovnávať so základoškolákmi

NEWS PETÍCIA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Gröhling vysokoškolákom nevyhovel.

Tisícky študentov z končiacich ročníkov založili petíciu za zrušenie štátnic po tom, ako ministerstvo školstva zrušilo stredoškolákom maturity a deviatakom na základných školách monitory. Na portáli Petície.com ju nazvali „Všetkým rovnakým dielom!“ a jej cieľ je jasný – zrušiť tento rok štátne skúšky na univerzitách.

Odporúčané
Slovenskí vysokoškoláci podpisujú petíciu za zrušenie štátnic. Nepáčia sa im odpustené maturity ani monitory Slovenskí vysokoškoláci podpisujú petíciu za zrušenie štátnic. Nepáčia sa im odpustené maturity ani monitory 28. apríla 2020, 12:09

Petíciu vytvorili 23. apríla a dodnes nazbierala viac ako 10-tisíc podpisov. Keďže rozhodne nejde o zanedbateľný počet, k petícii sa dnes vyjadril aj minister školstva Branislav Gröhling. Podľa neho je absurdné, že sa porovnávajú so študentami na základných školách.

Domov
Zdieľať
Diskusia