Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah STU.
24. apríla 2020, 11:29
Čas čítania 1:45
Sponzorovaný obsah

Svet potrebuje biomedikov a biochemikov viac ako kedykoľvek predtým. Podaj si elektronickú prihlášku na FCHPT a uč sa v praxi

TECH BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave hľadá nádejných biomedikov a biochemikov, ktorých dôležitosť sa ukazuje práve v týchto dňoch.

Aj aktuálna pandémia ukazuje, ako si ani najvyspelejšie krajiny nedokážu poradiť bez vedcov a expertov. Veď práve teraz vieme oceniť biomedicínu aj biochémiu – teda dva základné piliere Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave. FCHPT sa dlhodobo prezentuje ako progresívna škola, ktorá aj vďaka prepojeniu výučby s praxou otvorí absolventom dvere  do zamestnania na Slovensku aj v zahraničí. 

Podať prihlášku môžeš z pohodlia domova za pár minút elektronicky na tejto stránke. Ide o bezpečnú a šetrnú formu a zároveň prvé dôležité a náročné rozhodnutie v živote každého maturanta. Uchádzať sa o štúdium nebolo nikdy jednoduchšie, nepotrebuješ k tomu nič, len odhodlanie, doklady doručíš škole neskôr. Prihlášku môžeš podať do 30. apríla. 

Náročný výber ti môže uľahčiť napríklad naše video, ktoré sme v spolupráci s FCHPT nedávno pripravili

Chémia má mnoho podôb a mnoho výziev

Ešte váhaš? Poďme ďalej. Stať sa môžeš nielen chemikom a technológom v priemyselnej výrobe, či potravinárstve ale zamerať sa môžeš aj na medicínu, farmáciu, ekológiu, biopotraviny, kozmetiku, alebo aj aktuálny výskum v medicínskom laboratóriu. Stále nestačí? Študenti a absolventi tejto bratislavskej školy sa podieľajú na výskumoch v súvislosti s rakovinou aj koronavírusmi.


Chémia má mnoho podôb a mnoho výziev. Záleží len na znalosti jej abecedy, tvojej kreativite, záujme a chuti byť prospešný ľudstvu.  Toto štúdium nie je ani zďaleka o desiatkách hodín presedených nad knihami každé skúškové. Veľmi rýchlo objavíš krásu, andrenalín, zábavu a účelnosť FCHPT zároveň. 

Vedel si, že FCHPT STU  je už niekoľko rokov po sebe vyhlásená za najlepšiu technickú fakultu na Slovensku? Budovy ukrývajú unikátne technické vybavenie laboratórií, ktoré využívajú dokonca aj pedagógovia a študenti zo zahraničných univerzít.

Nultý ročník úplne zadarmo, v ktorom dobehneš všetko, čo potrebuješ

Ak si aj náhodou na strednej škole nevynikal v chémii alebo matematike, prípadne ťa v maturitnom ročníku zlákali iné predmety, v ktorých si sa nakoniec nenašiel, vôbec nevadí, práve naopak. FCHPT ponúka bezplatný nultý konverzný ročník, v ktorom sa zdokonalíš v tom čo potrebuješ – v matematike, fyzike alebo chémii.

Aké ďalšie výhody FCHPT ponúka?
  • Získať možnosť štipendia až do 2000€
  • Široká ponuka zahraničných možností: výmenné pobyty a stáže, ktorá ťa môžu vystreliť do sveta
  • Absolvent inžinierskeho programu získa diplom európskeho inžiniera (EUR ING), ktorý rozširuje možnosti uplatnenia v zahraničí
  • Vzdelanie odolné voči budúcnosti (Future proof). Študijné programy na FCHPT odrážajú najdôležitejšie trendy, ktoré ovplyvnia budúcnosť ekonomiky: bio, eko a bezpečnosť. Jej absolventi majú tie najlepšie predpoklady uplatnenia v praxi. Vo výrobe, vede, manažmente, prakticky v akomkoľvek odvetví vrátane medicíny a farmácie
Prihlášku na Fakultu chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave si môžeš do 30. apríla podať na tejto stránke
Domov
Zdieľať
Diskusia