Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah UNIZA.
11. apríla 2020, 13:01
Čas čítania 1:02
Sponzorovaný obsah

Študuj najnovšie IT technológie a objav iný level vysokoškolského štúdia. Žilinská univerzita patrí k top na Slovensku

REFRESHER
Uložiť Uložené

Ak sa rozhoduješ, kam na výšku, máme pre teba dobrý tip.

Ak práve doma študuješ a premýšľaš, kam nasmerovať svoju budúcnosť, táto škola určite zamieša karty v tvojom rozhodovaní. Vybrali sme sa do Žiliny, aby sme ti priblížili štúdium na Žilinskej univerzite. Na výber ponúka 7 fakúlt, ktoré patria k top na Slovensku a majú dobré meno najmä vo svete vedy a výskumu.


Na Fakulte prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov sa budeš môcť učiť lietať na naozajstnom letisku, no tiež porozumieť vodnej, cestnej či železničnej doprave. Nezaostáva ani Strojnícka fakulta, ktorá je najlepšia vo svojom obore na Slovensku, po jej štúdiu by si nemal mať problém nájsť si uplatnenie v priemysle, alebo vo vede a výskume.

Na univerzite majú moderné lietadlá na výcvik
Na univerzite majú moderné lietadlá na výcvik Zdroj: Letecké dni Žilina

Na Fakulte elektrotechniky a informačných technológií nájdeš vedné odbory ako informatiku, elektrotechniku, kybernetiku alebo biomedicínu. Ak hľadáš niečo výnimočné Ateliér multimediálnej tvorby Ti ponúka možnosť učiť sa v atómovom kryte. Výučba však v ňom prebieha ako hocikde inde, toto miesto však slúži ako ideálny ateliér na nahrávanie.


Presvedčiť ťa môže aj Stavebná fakulta, kde môžeš študovať napr. cestné, železničné, pozemné staviteľstvo alebo aj Fakulta bezpečnostného inžinierstva, ktorá Ti ponúka či už štúdium krízového manažmentu alebo dokonca záchranárstvo. Fakulta riadenia a informatiky je výnimočná svojimi v súčasne dobe veľmi žiadanými študijnými programami ako napr. informatika, počítačové inžinierstvo, manažment .


Pre humanitne zameraných je tu aj Fakulta humanitných vied. Ak hľadáš niečo netradičnejšie, ponúka Ti zaujímavé štúdium ako napr. uchovať kultúrne dedičstvo.
Ak ťa zaujíma, ako to na škole vyzerá, určite sa o tom presvedč na vlastné oči. Na školu sa môžeš prihlásiť aj elektronicky, prihlášku nájdeš na tejto stránke

Domov
Zdieľať
Diskusia