Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2020, 11:11
Čas čítania 0:48
Tímea Krauszová

Pellegrini vysvetľuje štúdiu, podľa ktorej sa koronavírusom nakazí 45 % Slovákov, krízový štáb prijíma nové opatrenia

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Premiér kritizuje nezodpovedných zdravotníkov, ktorí sa dostali do karantény.

„Ide o matematický model, to neznamená, že tí ľudia budú naozaj chorí a budú mať ťažké problémy. Nechcem vystrašiť 40 % Slovákov,“ povedal premiér Peter Pellegrini v relácii na TA3, v ktorej predstavuje nové opatrenia krízového štábu. Predstavil v nej štúdiu Inštitútu zdravotnej politiky.

Odporúčané
Ak príde k najhoršiemu, koronavírusom by sa mohlo nakaziť do 40 % obyvateľstva Slovenska Ak príde k najhoršiemu, koronavírusom by sa mohlo nakaziť do 40 % obyvateľstva Slovenska 16. marca 2020, 18:45

„Dnes som robil trochu poriadky na Ministerstve zdravotníctva a na krízovom štábe,“ povedal Pellegrini na margo zdravotníkov, ktorí sa dostali do karantény. Kritizoval ich nezodpovedné správanie a vraví, že ak sa polepšíme, naše zdravotníctvo je naďalej na pandémiu pripravené. Jedným z nových opatrení je však zrušenie povinnej karantény v prípade zamestnancov, ktorí sú pre fungovanie štátu nevyhnutí.  To znamená, že lekári, policajti a ľudí, ktorých nevyhnutne potrebujeme, budú mať prioritne urobené testy a len čo budú mať negatívne výsledky testov, povinná 14-dňová karanténa pre nich platiť nebude.

Premiér priznal, že budú možno zvažovať ešte prísnejšie opatrenia a núdzový stav sa vyhlási na celé Slovensko. Saková potvrdila, že by to mohli vyhlásiť už dnes, nateraz apelujú najmä na disciplinovanosť občanov.

Znova spomenul aj operátorov, tentokrát chce odsledovať, či sa pohyb ľudí po Slovensku zmiernil alebo nie. Ak sa Slováci naďalej prechádzajú po vonku, tak budeme podľa slov Pellegriniho musieť pristúpiť k opatreniam ako iné štáty a bude nútený obmedziť pohyb ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia