Aj vďaka Pruk pribúdajú ľuďom, ktorí sa odsťahovali z hlavného mesta do rodinných domov, prvotriedne služby.
Bývanie mimo Bratislavy láka čoraz viac ľudí. Ceny bytov v hlavnom meste neustále rastú, preto sa život v rodinnom dome na dedine či v malých mestečkách ukazuje ako dobrá alternatíva. S týmto trendom sa zvyšujú aj nároky na služby, ktoré obyvatelia satelitov vyžadujú. Ak predtým žili v hlavnom meste, sú zvyknutí na vysoký štandard. Možno budeš prekvapený, čo majú na výber v okolí Mostu pri Bratislave.
Prvotriedna večera aj rýchly obed
Reštaurácia Pruk je otvorená 7 dní v týždni a snaží sa vyhovieť každému, kto pracuje alebo býva v okolí. Nie je neobvyklé, že tu cez víkend nájdeš svadobnú hostinu, rodiny s deťmi, ale aj páry na večeri pri poháre vína. Jeden koncept nesie jedlá z viacerých svetových kuchýň. Nájdeš tu pravú taliansku pizzu, cestoviny, poctivé burgre, ale aj bryndzové halušky so slaninou a Jókai fazuľovú polievku.
Kvantita nejde na úkor kvality. Každému z jedál je venovaný dostatočný dôraz. Ako hovorí samotný personál prevádzky, „Pri príprave jedál si zakladáme hlavne na kvalitných surovinách. Do našich burgrov dávame vyzretý Chuck roll z Austrálie, čo je odroda zo známeho Wagyu ktoré sú voľne chované na plániach a majú skvelý pomer mäsa a loja.
Žemle máme na mieru napečené z domácej pekárne. Nechceli sme, aby pri takom chuťovom zážitku prevažovala žemľa, preto sme zvolili jemné maslové žemle, ktoré nechajú vyniknúť plnú chuť mäsa. K burgrom podávame naše vlastné domáce hranolky.“
Extra úsilie je vynaložené aj na prípravu typického maďarského jedla. „Kvôli našej Jókai fazuľovej polievke chodíme každý týždeň pre domáce údené mäso od nášho overeného zdroja z Maďarska. Veľa ľudí sa pýtalo, či sa to oplatí, chodiť takú diaľku len “kvôli” mäsu do polievky, ale chuť polievky sa inak ani docieliť nedá,“ prezradili nám kuchári.
Tí nám tiež odkryli tajomstvo skvelej pizze. „Na prípravu cesta na pizzu používame jednu z najkvalitnejších múk z Talianska, ktorou je Caputo mulino di Napoli. Táto múka pochádza z oblasti Neapola a dodáva jej lahodnú chuť.“ Nechýbajú však ani originálne dezerty s ovocím, akým je napríklad lávový koláčik s jahodovým pyré a zmrzlinou.
V Pruku sa okrem dobrého jedla osviežiš čapovaným pivom, ktorého tu nájdeš až 6 rôznych druhov.
Reštaurácia aj pub v jednom
Podnik je rozdelený na dve časti. Reštauračná časť je spravená do moderného štýlu, kde môžeš pokojne usporiadať narodeninovú párty či už spomínanú svadbu. Pubová časť je miesto, kde si s priateľmi sadneš na pivo, pritom si zahráte šípky alebo biliard. Najlepšie na tom je, že jedlo si môžeš vychutnať v oboch priestoroch.
„Časom, ako sme načúvali nášmu okoliu, sme formovali náš lístok a konečne po roku vidíme skvelé výsledky, čo nás najviac teší . Nie je nad to, keď vidíte hosťa, ktorý sa k nám rád vracia,“ dodáva majiteľ reštaurácie.
V Pruku sa naplno začali venovať aj rozvozu jedál do širokého okolia od Podunajských Biskupíc, Vrakune, až po Dunajskú Lužnú a Ivanku pri Dunaji. Takto si prvotriednu kuchyňu môžeš nechať doviezť až na záhradu a presvedčiť sa o jej kvalitách. Spravili sme ti chuť? Pruk nájdeš na Bratislavskej 67 v Moste pri Bratislave. V priebehu pár mesiacov otvoria nový podnik na rohu Kazanskej ulice.