Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2020, 6:55
Čas čítania 1:55
Tímea Krauszová

Najskôr natočil video, že jeho priateľka zomrela, neskôr tvrdil, že to len predstierali. Youtuber teraz čelí polícii

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kvôli videniam sú zjavne ochotní urobiť všetko.

ImJayStation je kontroverzný youtuber, ktorý vo svojom minulotýždňovom videu tvrdil, že jeho frajerka Alexia je mŕtva, uvádza Daily Dot. Neskôr povedal, že je v skutočnosti v poriadku a sama mu pomáhala s natáčaním videa.

Medzičasom sa však hrdličky rozišli, čo youtuber vôbec nečakal. Aby toho nebolo málo, jeho dnes už bývalá priateľka na neho podala trestné oznámenie, tvrdí, že ju ohrozoval so zbraňou v ruke. Čo k tomu dodať: kvôli sledovanosti by urobil hocičo, tentokrát sa mu to nevyplatilo.

Chcel dosiahnuť milión odberateľov

Jason Ethier, ktorý so svojou priateľkou Alexiou stojí za youtube kanálom Dream Team, o údajnej smrti svojej priateľky natočil dve videá. V prvom povedal, že Alexia zomrela počas autonehody, zatiaľ čo v druhom navštívil miesto, ktoré bolo vraj pamätníkom pre zosnulé dievča. Vo videách pritom spomínal aj Alexiin sen: dosiahnuť jeden milión odberateľov.

V čase písania článku sleduje Dream Team okolo 335-tisíc ľudí, avšak Jasonov súkromný kanál sa pýši viac ako piatimi miliónmi, pričom video s priznaním, že Alexia v skutočnosti nie je mŕtva, videlo za 24 hodín okolo 270-tisíc ľudí.

Vo videu aj v komentároch pod ním Jason prízvukuje, že sa do Alexie „zaľúbil, pokúsil som sa pomôcť jej stať sa slávnou na Youtube a ona ma bez slova nechala a zničila mi život.“

V úvode 24-minútového videa sa nám poskytne pohľad do zákulisia ich spoločnej tvorby. To, že sa snažili natočiť paranormálnu aktivitu, ktorú iba predstierali, nás už vlastne ani neprekvapuje, pretože pointou videa je jednoducho dokázať, že Alexia je nažive a je v poriadku.

Keď sa však Jason na druhý deň zobudil, zistil, že sa s ním dievča jeho snov rozišlo, pretože jej rodičia boli extrémne nahnevaní za videá o jej smrti. Krátko na to nahral rozhovor s policajtmi, ktorí mu prišli domov oznámiť, že na neho Alexia podala trestné oznámenie za útok zbraňou. „Toto nie je vtip,“ vraví rozrušený mladík.

Jason sa to snaží uhrať na nezištnú snahu pomôcť žene, ktorú miluje. Vo videu opakovane tvrdí, že nikdy predtým nebol takýto šťastný. Ich spoločný kanál im za 13 videí zarobil okolo 50-tisíc dolárov. Vraj sa už aj ospravedlnil Alexiinej rodine za tlak, ktorý museli niekoľko dní prežívať. Nečakal však, že mu video ovplyvní jeho skutočný život.

Zaryto tvrdí, že jeho priateľka s tvorbou videí súhlasila. Po prvom videu sa však jej otec začal vyhrážať, že všetko prezradí médiám, ak nevyjdú s pravdou von, píše Daily Dot. „Netušil som, že ak nevymažem tie videá, tak sa so mnou rozíde,“ povedal Jason, ktorý medzičasom spomínané videá už zmazal.

Teraz má však údajne na krku trestné oznámenie – ťažko povedať, či je po tom všetkom toto vôbec pravda – a tvrdí, že jeho život je v koncoch.

Odporúčané
S Kobem Bryantom som sa stretol, keď sme boli obaja tínedžeri. Keď som sa dozvedel o nehode, vyšli mi slzy (Rozhovor) S Kobem Bryantom som sa stretol, keď sme boli obaja tínedžeri. Keď som sa dozvedel o nehode, vyšli mi slzy (Rozhovor) 27. januára 2020, 17:42
Domov
Zdieľať
Diskusia