Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2020, 13:16
Čas čítania 0:55
Daniel Mikolášik

Známa módna značka čelí kritike. Modeli mali na prehliadke biele dredy, vraj zneužívajú africkú kultúru

MÓDA
Uložiť Uložené

Kaderník, ktorý mal parochne na svedomí, sa musel ospravedlniť.

Počas aktuálne prebiehajúceho parížskeho fashion weeku, na ktorom sa ukázali mnohé hviezdy ako Bella Hadid, Quavo z Migos či J Balvin, sme boli svedkami mnohých okulahodiacich, ale aj bizarných situácií. O jednu z nich sa postarala aj známa japonská streetwearová značka Comme des Garçons.

Ako informuje stanica BBC, značku obviňujú z kultúrneho privlastňovania kvôli tomu, že údajne zneužila africkú kultúru. Modeli mali totiž počas prehliadky na hlavách biele parochne imitujúce typické africké dredy, čo okamžite pobúrilo širokú verejnosť.

Odporúčané
Známa značka čelí vážnej kritike. Na propagáciu svetra inšpirovaného Čiernym panterom použila bieleho modela Známa značka čelí vážnej kritike. Na propagáciu svetra inšpirovaného Čiernym panterom použila bieleho modela 19. decembra 2018, 17:10

Tie boli súčasťou jesennej a zimnej kolekcie Comme des Garçons, ktorá uzrela svetlo sveta práve počas parížskych módnych dní. Značka však medzi publikom nenašla pochopenie. Ľudia ju okamžite odsúdili a skritizovali. Vraj ide o verejnú urážku. 

O parochne sa postaral známy kaderník a vlasový stajlista Julien d'YS – bráni tým, že sa nechal inšpirovať starovekým Egyptom a rozhodne nemal v pláne niekoho zosmiešniť alebo uraziť. Počas prehliadky okrem belochov vystúpili na móle aj modeli tmavej pleti. Niektorí z nich mali parochne, iní mali zapletené vlastné vlasy.

„Mojou inšpiráciou pre Comme Des Garçons šou bol egyptský princ a jeho vzhľad, ktorý je skutočne krásny a inšpiratívny. Bola to pocta. Nikdy som tým nechcel nikoho zraniť alebo uraziť. Ak som sa tým však skutočne niekoho dotkol, hlboko sa ospravedlňujem,“ vyjadril sa Julien d'YS.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa juliendys (@juliendys),

Domov
Zdieľať
Diskusia