Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
28. decembra 2019, 15:17
Čas čítania 0:00

Ján Molnár zaškrtil a znásilnil ženu. Doživotne odsúdený 77-ročný Slovák chce ísť na slobodu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Predošlej Molnárovej žiadosti súd nevyhovel.

Doživotne odsúdený Ján Molnár požiadal o podmienečné prepustenie na slobodu, súd bude v jeho veci rozhodovať 9. januára 2020, informuje TV JOJ. Molnár sa podobne ako mnohí väzni v roku 1990 dostal z väzenia vďaka amnestiám Václava Havla, ktoré boli jedným zo spúšťačov leopoldovskej väzenskej vzbury.

Ján Molnár je okrem iného odsúdený za znásilnenie a vraždu mladej Holanďanky. Trestný čin spáchal spoločne s komplicom Ľuborom Masárom. O podmienečné prepustenie trestanec požiadal pred tromi rokmi, no následne ho stiahol. Jeho druhý pokus súd odmietol. Teraz sa na slobodu posnaží dostať znova.

10. novembra 2019, 13:35 Čas čítania 7:41 Pápayovci vraždili biele kone a na ulici mlátili okoloidúcich. Policajti mafiánov zdravili a radšej sa pozerali bokom Pápayovci vraždili biele kone a na ulici mlátili okoloidúcich. Policajti mafiánov zdravili a radšej sa pozerali bokom

Pri zvažovaní žiadosti o podmienečné prepustenie doživotného odsúdenca zaváži viacero faktorov. Dôležité je napríklad posudok riaditeľa väznice obsahujúci hodnotenie správania odsúdeného vo výkone väzby a výkone trestu, aktivitu odsúdeného a plnenie programu zaobchádzania a resocializačnú prognózu podľa hodnotenia rizika sociálneho zlyhania.

Na základe vyhodnotených informácií riaditeľ ústavu uvedie svoje odporúčanie, v ktorom vyjadrí úplný alebo čiastočný súhlas či nesúhlas s podmienečným prepustením konkrétneho trestanca. Ten však nemá záväzný charakter a súd sa ním pri rozhodovaní nemusí riadiť,“ prezradila nám Katarína Nováková zo Zboru väzenskej a justičnej stráže.

18. júla 2019, 11:04 Čas čítania 17:59 Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor) Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor)

Požiadať o podmienečné prepustenie môžu na Slovensku aj doživotne odsúdení väzni, a to po odpykaní 25 rokov z trestu. Túto možnosť sa pokúsili využiť taktiež Viliam Hauser a Róbert Matta, odsúdení na doživotie za takzvaný masaker Vietnamcov.

Predpokladá sa, že danú možnosť bude chcieť využiť aj bývalý mafiánsky boss Mikuláš Černák. Tomu zákon umožní požiadať o podmienečné prepustenie na slobodu v roku 2023. Podľa vlastných slov však o tom aktuálne neuvažuje, čo povedal aj novinárovi Jánovi Petrovičovi, ktorý s ním udržoval komunikáciu prostredníctvom korešpondencie.

Tvrdil, že chce žiť každým aktuálnym dňom. Takže túto informáciu nepotvrdil. Mnohí ľudia však očakávajú, že to urobí,“ vyjadril sa Petrovič v rozhovore pre Refresher. Na záver treba dodať, že v histórii Slovenska nebol na slobodu doposiaľ prepustený žiaden doživotne odsúdený väzeň.

17. decembra 2019, 11:44 Čas čítania 11:22 Černák ho dobodal do chrbta a ďalší mafián mu odrezal hlavu. Profil bossa bossov, ako sa stal šofér šéfom slovenského podsvetia Černák ho dobodal do chrbta a ďalší mafián mu odrezal hlavu. Profil bossa bossov, ako sa stal šofér šéfom slovenského podsvetia
Domov
Zdieľať
Diskusia