Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2019, 17:13
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Šteniatku v Humennom zviazali labky páskou a vyhodili ho do rieky. Podarilo sa mu vyplávať na breh

ZAUJÍMAVOSTI PES SLOVENSKO ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Našťastie ho našiel náhodný okoloidúci, ktorý zavolal políciu.

V Humennom našli na brehu rieky Laborec psíka so zviazanými labkami, jeho majiteľ sa ho chcel zjavne zbaviť. Šteniatko sa však nevzdalo, podarilo sa mu vyplávať na breh. Teraz je v koterci a čaká na novú rodinu, ktorá by sa oňho postarala. O prípade pripravila reportáž TV JOJ.

Asi bol nechceným darčekom

„Predpoklad je taký, že sa ho chcel niekto takýmto spôsobom zbaviť,“ vysvetlila reportérke inšpektorka Slobody zvierat Jarmila Basarová. Šteniatko malo zviazané labky natesno, cieľom bolo, aby sa nevedelo vyslobodiť a v rieke sa utopilo. Napokon sa mu však nejako podarilo vyplávať na breh.

Všimol si ho náhodný okoloidúci, ktorý privolal políciu. Podľa Basarovej by mohlo ísť o nerozvážnosť: niekto si psíka vzal domov, no po chvíli ho omrzel a chcel sa ho rýchlo zbaviť.

Odporúčané
Najťažšie je, keď mi vravia, že by už radšej umreli. Na to nedokážem nikdy odpovedať, hovorí Katalin z domu seniorov (Rozhovor) Najťažšie je, keď mi vravia, že by už radšej umreli. Na to nedokážem nikdy odpovedať, hovorí Katalin z domu seniorov (Rozhovor) 15. decembra 2019, 9:45

Pes nebol čipovaný, teraz sa nachádza v záchytnom koterci. Dostal meno Majky – po úspešnom olympijskom plavcovi Michaelovi Phelpsovi. Odhadom nemá ešte ani rok, podľa Basarovej je to hravý, učenlivý a nekonfliktný psík, ktorý počúva na základné povely.

Takéto odhadzovanie živých tvorov nie je na mieste, Sloboda zvierat apeluje na majiteľov, aby miesto zväzovania a utopenia radšej nechcené zvieratá odovzdali im. Pokúsia sa im nájsť domov, kde budú milované a vítané. 

Pozri si celú reportáž z archívu TV JOJ:

Domov
Zdieľať
Diskusia