Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2019 o 15:20
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Vo Vysokých Tatrách otvorili najdlhšiu sánkarskú dráhu na Slovensku. Zimná atrakcia má až 2,5 kilometra

NEWS
Uložiť Uložené

Užiť si jazdu na sánkach môžeš z Hrebienka až do Starého Smokovca.

Vo Vysokých Tatrách v týchto dňoch sprístupnili novú atrakciu pre všetkých milovníkov snehu a zimných športov. Ide o opätovne otvorenú sánkarskú dráhu, ktorá je vôbec najdlhšou svojho druhu na Slovensku. Užiť jazdu na sánkach si tak môžeš z Hrebienka až do Starého Smokovca.

„Aj keď snehu nepribudlo veľa, základ na sánkovanie je dobrý a dráha je už pripravená. Sánkovanie je obľúbenou atrakciou pre celé rodiny alebo skupiny kamarátov,“ uviedol obchodno-marketingový manažér strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

Odporúčané
Slovenskou divočinou: Boli sme v tajuplných pralesoch pátrať, ako pomôcť našej prírode. Stretli sme aj medveďa a jelene? Slovenskou divočinou: Boli sme v tajuplných pralesoch pátrať, ako pomôcť našej prírode. Stretli sme aj medveďa a jelene? 23. októbra 2019 o 9:53

Najdlhšia sánkarská dráha je dlhá až 2,5 kilometra a aktuálne je pokrytá približne desať centimetrovou snehovou pokrývkou. Ako tvrdí Brodanský, dráha je vhodná aj pre menej skúsených sánkarov, pretože jej sklon je mierny.

Vo Vysokých Tatrách otvorili najdlhšiu sánkarskú dráhu na Slovensku. Zimná atrakcia má až 2,5 kilometra
Zdroj: Ilustračná foto: TASR/Oliver Ondráš

„Kto si však trúfa, môže pridať na rýchlosti a určite si užije adrenalínovú cestu dole,“ dodáva s tým, že v prevádzke je momentálne denná sánkovačka, a to každý deň od 9:00 do 16:30. Ak nemáš vlastné sánky, nezúfaj. K dispozícii je totiž aj ich požičovňa saní pri údolnej stanici lanovky, ktorou sa môžu návštevníci na Hrebienok vyviezť.

„Vďaka osvetlenej trase až dole do Smokovca môžu využiť aj nočné sánkovanie, ktoré bude pri vhodných podmienkach v prevádzke od 21. decembra,“ upozornil Brodanský.

Domov
Zdieľať
Diskusia