Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2019, 6:55
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Slovák si odpykával dvojročný trest za krádež plastovej hračky, no kvôli bitke vo väzení zostane ochrnutý

REFRESHER BITKA VÄZENIE
Uložiť Uložené

Podobné prípady s takýmito vážnymi následkami sú vraj na Slovensku veľkou raritou.

Kvôli bitke vo väzení zostane na vozíku pravdepodobne do konca života. 29-ročný Ján sa počas odpykávania dvojročného trestu odňatia slobody za krádež plastovej hračky mal podľa všetkého dostať do fyzickej potýčky so spoluväzňom, po ktorej zostal od krku dole ochrnutý. Otca iba 6-ročného syna museli okamžite ošetrovať v nemocnici.

Ako informuje TV Markíza vo svojej reportáži, muža, ktorý skončil s vážnymi poraneniami miechy v krčnej oblasti, by o 6 mesiacov z Ústavu na výkon trestu v Košiciach-Šaci zrejme podmienečne prepustili a mohol sa vrátiť do normálneho života. Incident sa mal odohrať ešte koncom októbra.

Odporúčané
Zlodej áut Martin: V 90. rokoch som zarábal 100 000 korún mesačne, každý deň som sa ale bál, že ma zavrú Zlodej áut Martin: V 90. rokoch som zarábal 100 000 korún mesačne, každý deň som sa ale bál, že ma zavrú 3. septembra 2019, 12:10

Zraniť sa mali obaja odsúdení. Zbor justičnej a väzenskej stráže vraj neeviduje štatistku konfliktov medzi väzňami, no podobné prípady s takýmito vážnymi následkami sú vraj na Slovensku veľkou raritou.

Podľa informácií TV Markíza sa mohol Ján zraniť aj nešťastnou náhodou. Obaja odsúdení vraj počas incidentu spadli. Polícia aktuálne vedie vyšetrovanie, rodine 29-ročného zraneného muža však poskytli len stručné informácie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia