Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2019, 16:12
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Režiséra Romana Polanského obvinila zo znásilnenia ďalšia žena. Malo k tomu dôjsť počas lyžovačky, keď mala 18

NEWS ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Rozhodne nejde o Polanského prvé obvinenie zo znásilnenia.

Poľského režiséra a scenáristu Romana Polanského, známeho aj vďaka vražde jeho manželky Sharon Tate z roku 1969, ktorá sa stala jednou z obetí amerického rituálneho vraha Charlesa Mansona, obvinila zo znásilnenia opäť ďalšia žena.

Odporúčané
Ako sa udalosti filmu Vtedy v Hollywoode a Mansonove vraždy odlišujú od reality? Ako sa udalosti filmu Vtedy v Hollywoode a Mansonove vraždy odlišujú od reality? 19. augusta 2019, 18:45

Ako informuje The Guardian, ide o francúzsku fotografku a režisérku Valentine Monnier, ktorú mal znásilniť počas lyžovačky vo Švajčiarsku v roku 1975, v tom čase ešte ako 18-ročnú. Držiteľ Oscara obvinenie, samozrejme, popiera.

Nie je to však prvýkrát. Polanski už v minulosti čelil podobným obžalobám. Asi najznámejším prípadom je údajné znásilnenie Samanthy Geimer, ktorého vyšetrovanie sa ťahá už štyri desaťročia.

Polanski vtedy unikol spravodlivosti a zo Spojených štátov sa presťahoval do Francúzska.  Odsúdený bol už v roku 1977 a v tejto kauze je aj naďalej stíhaný. V čase údajného znásilnenia mala mať Samantha iba 13 rokov. Známy je tiež prípad, kedy mal poľský režisér znásilniť Nemku Renate Langer, ešte v roku 1972 vo švajčiarskom meste Gstaad.

Režiséra Romana Polanskeho obvinila zo znásilnenia ďalšia žena. Malo k tomu dôjsť počas lyžovačky, keď mala 18
Režiséra Romana Polanskeho obvinila zo znásilnenia ďalšia žena. Malo k tomu dôjsť počas lyžovačky, keď mala 18 Zdroj: TASR/AP

Čo sa týka najnovšieho obvinenia, Valentine Monnier vyspovedal francúzsky denník Le Parisien, pre ktorý prezradila viaceré detaily. V čase incidentu mala byť ubytovaná v Polanského chate, kde na ňu vraj v jeden večer zaútočil a znásilnil ju. 

„Nemala som s ním žiaden vzťah, ani osobný, ani profesionálny. Takmer vôbec som ho nepoznala,“ povedala Monnier a dodala, že sex prebiehal v mimoriadne násilnom duchu„Búchal ma, kým som sa nevzdala a potom ma znásilnil a nútil ma robiť najrôznejšie veci.“

Dlhých 44 rokov o tom Francúzska mlčala a zverila sa len najbližším. Svoje svedectvo sa rozhodla prezradiť až teraz, keď Polanski uvádza svoj film J'accuse (Žalujem) o justičnom omyle v afére židovského dôstojníka francúzskej armády Alfreda Dreyfusa.

Domov
Zdieľať
Diskusia