Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2016, 22:36
Čas čítania 0:00
Branislav Noskovič

Netflix sa stáva oficiálnym domovom Disney. Čo to pre spoločnosti znamená?

FILMY A SERIÁLY DISNEY+ MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Čo všetko skrýva zmluva medzi dvoma gigantmi popkultúrnej zábavy?

Koncom tohto roka nadobudne platnosť dohoda medzi Disney a online televíziou Netflix, o ktorej sa hovorí už od roku 2012. Televízia tak dostane výhradné právo vysielať filmy a animáky vyrobené pod hlavičkou producentov, ktorí patria pod Disney. Bude sa to týkať všetkých titulov vydaných v roku 2016 od Walt Disney Animation, Pixar, Marvel Studios, Disneynature a Lucasfilm a budú sprístupnené hneď v rámci prvého predplatného užívateľov v USA po vydaní na DVD a Blu-ray. Ako sa to prejaví u nás zatiaľ nevieme.

Ide o tituly, ako napríklad Captain America: Civil War, Doctor Strange, Finding Dory, Zootopia a The Jungle Book, všetko veci, ktoré vyšli, alebo vyjdú tento rok. Plusočakávané Rogue One, Star Wars: Episode VIII či nového Indiana Jonesa. Ďalej si budú môcť predplatitelia pozrieť stariny ako Dumbo, Pocahontas a Alice in Wonderland v rámci zvýhodneného balíčka. Hoci podobný trend je viditeľný aj pri konkurenčných televíziách, akými sú napríklad HBO, Hulu alebo Amazon, Netflix sa o pokles ziskov báť aj vďaka spomínanej dohode nemusí. Už len seriálmi ako Daredevil, Jessica Jones, Orange is the New Black, Peaky Blinders či House of Cards si sledovanosť zaistí. Kontrakt s gigantom Disney im môže len prilepšiť. Všetko sa to opäť týka Spojených štátov. Či sa niečo z tohto koláča ukrojí aj pre nášho diváka je zatiaľ otázne. O akýchkoľvek novinkách týkajúcich sa tejto témy vás, samozrejme, budeme informovať.

Netflix sa stáva oficiálnym domovom Disney. Čo to pre spoločnosti znamená?
Zdroj: comingsoon
Netflix sa stáva oficiálnym domovom Disney. Čo to pre spoločnosti znamená?
Zdroj: comingsoon
Domov
Zdieľať
Diskusia