Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2017, 22:26
Čas čítania 0:00
Ľuboš Č.

Netflix si s výdajmi ťažkú hlavu nerobí, zadlženie spoločnosti naďalej narastá

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Streamovací gigant je na neudržanie, agresívna expanzia spoločnosti bude pokračovať aj v budúcom roku.

Americká streamovacia spoločnosť predstavila svoje finančné plány na rok 2018, z ktorých vyplýva jedno - aj v nadchádzajúcom roku bude Netflix utrácať vo veľkom. Spoločnosť oznámila, že svoj dlh plánuje v blízkej budúcnosti navýšiť o ďalších 1,6 miliardy dolárov, čím Netflixu vznikne historicky najväčšie manko v hodnote 4,89 miliardy. Streamovací gigant zároveň pripomenul, že ďalších približne 17 miliárd dlží spoločnostiam za nákup vysielacích práv, celková zadlženosť teda presiahla 20 miliardovú hranicu. Z červených čísel si manažment očividne ťažkú hlavu nerobí, keďže do filmových a seriálových projektov plánuje spoločnosť v budúcom roku naliať približne 7 až 8 miliárd dolárov, čo je o miliardu viac, než sa pôvodne predpokladalo. Presné číslo bude podľa Netflixu záležať od hospodárskych výsledkov a počtu predplatiteľov služby.

V najnovšej finančnej správe sauvádza, že za tretí štvrťrok pribudlo do klubu platiacich zákazníkov 5,3 milióna nových členov, čo je nový jesenný rekord. Celkovo Netflix hovorí o 109 miliónoch predplatiteľoch a číslo chce spoločnosť v budúcnosti pochopiteľne výrazne navýšiť. Poslúžiť na to už nemajú iba kvalitné seriály, ale tiež celovečerné filmy. Netflix je totiž odhodlaný investovať do viac než 80 filmových projektov, ktorými chce svoju agresívnu expanziu urýchliť. Zabúdať sa však nebude ani na seriálovú produkciu. Tu si rozhodne nenechajte ujsť temnú kriminálku Mindhunter či sci-fi pecku Stranger Things, ktorá bude v rámci Netflixu sprístupnená už o dva dni, 27. októbra (října). 

Domov
Zdieľať
Diskusia