Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2018, 9:28
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Marvel sa chystá oživiť ďalšieho superhrdinu. Bude ním majster bojových umení, ktorý sa snaží poraziť svojho mafiánskeho otca

FILMY A SERIÁLY SHANG-CHI
Uložiť Uložené

Sólovka hrdinu menom Shang-Chi práve zháňa režiséra.

Superhrdinov na strieborných plátnach nie je nikdy dosť. Podobne samozrejme uvažujú najmä v DC a Marveli. Práve druhá menovaná spoločnosť sa chystá zo stránok komiksu oživiť ďalšieho neohrozeného hrdinu menom Shang-Chi. Jeho sólovka by mala byť vôbec prvou superhrdinskou snímkou s ázijským hlavným hrdinom.

Podľa najnovších správ by producenti chceli aj na režisérsku stoličku posadiť ázijského či ázijsko-amerického režiséra. Plány štúdia rozhodne nie sú malé, keďže by podľa vlastných slov chceli natočiť podobne monumentálny blockbuster, akým bol Black Panther.

Marvel sa chystá oživiť ďalšieho superhrdinu. Bude ním majster bojových umení, ktorý sa snaží poraziť svojho mafiánskeho otca
Zdroj: Marvel Comics

O scenár sa postará Dave Callaham, ktorý je známy svojou prácou na The Expendables, Godzille z roku 2014, ale aj Wonder Woman 1984. Napíše tiež sequel pre chválený animák Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Kto je ale vlastne samotný hrdina Shang-Chi? Vytvorili ho Steve Englehart a Jim Starlin a prvýkrát sa na stránkach komiksu objavil v decembri 1973. Ide o nadaného majstra bojových umení, ktorý bol vychovaný a trénovaný jeho otcom Fu Manchuom, čínskym mafiánskym bossom a nesmrteľným čarodejníkom.

Odporúčané
Čo má Shang-Chi spoločné s Iron Manom, ako sa do filmu dostal veľký Hulkov záporák a čo znamenali potitulkové scény s Avengermi? Čo má Shang-Chi spoločné s Iron Manom, ako sa do filmu dostal veľký Hulkov záporák a čo znamenali potitulkové scény s Avengermi? 5. septembra 2021, 12:30

Fu Manchu sa už niekoľkokrát v histórii snažil ovládnuť svet, ale nikdy sa mu to nepodarilo. Keď sa jeho syn dozvie o tom, že jeho otec má podobné nekalé plány, sfalšuje svoju smrť a vyrazí proti nemu do boja ako Shang-Chi.

Marvel sa chystá oživiť ďalšieho superhrdinu. Bude ním majster bojových umení, ktorý sa snaží poraziť svojho mafiánskeho otca
Zdroj: Marvel Comics

Je jasné, že tvorcovia sa budú aj v tomto prípade snažiť zopakovať mega-úspech Black Panthera. Ten do superhrdinského príbehu veľmi umne zamiešal typicky africké prvky a išlo o obrovský hit. Afro-americkí diváci navyše konečne mali superhrdinu, s ktorým sa mohli naplno identifikovať. Snímke skladali hold kritici aj diváci a zarobila neskutočné peniaze.

Podobným štýlom pôjdu tvorcovia aj teraz, tentokrát však s prvkami ázijskej kultúry. Pokiaľ sa na projekte zíde rovnako talentovaný tím ako na Black Pantherovi, tak vidíme veľkú šancu na úspech.

Domov
Zdieľať
Diskusia