Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2019, 17:03
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

14-ročné dievča usmrtila explózia smartfónu počas spánku

NEWS IPHONE
Uložiť Uložené

Zatiaľ nie je známe, o akú značku smartfónu išlo.

Len 14-ročné dievča z Kazachstanu podľa New Zeland Herald zahynulo za zatiaľ neznámych okolností po tom, čo vedľa nej počas spánku explodoval smartfón. Podľa dostupných informácií ešte pred spaním dievča cez zariadenie počúvala hudbu, ráno ju už našli mŕtvu s početnými poraneniami hlavy, tvrdí polícia. 

Odporúčané
Mužovi mal iPhone X vybuchnúť po aktualizácii na iOS 12.1. Apple zatiaľ len stručne zareagovalo Mužovi mal iPhone X vybuchnúť po aktualizácii na iOS 12.1. Apple zatiaľ len stručne zareagovalo 17. novembra 2018, 20:00

Telefón bol zapojený v nabíjačke a forenzní experti potvrdili, že sa prehrial, čo v konečnom dôsledku viedlo k výbuchu batérie. Zatiaľ nebola špecifikovaná konkrétna značka ani model smartfónu.

O nešťastnej udalosti verejne informovala o rok staršia blízka kamarátka obete, ktorá sa s Alua Asetkyzy Abzalbek lúčila emotívnym príspevkom. 

Viacero typov smartfónov malo v minulosti početné problémy s prehrievaním aj horiacou batériou. Odborníci radia, aby si používatelia v noci nedávali svoje zariadenia blízko k hlave a v konečnom dôsledku je lepšie odkladať ich aj mimo postele. 

Odporúčané
Za problémy s horiacimi batériami Galaxy Note7 môže príliš tenká konštrukcia. V smartfóne bolo malo miesta Za problémy s horiacimi batériami Galaxy Note7 môže príliš tenká konštrukcia. V smartfóne bolo malo miesta 6. decembra 2016, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia