Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2019, 12:54
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Rybár chytil 270-kilového tuniaka v hodnote 3 miliónov eur, vrátil ho naspäť do mora

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Modroplutvý tuniak patrí medzi vzácne ryby, ktoré pomaly kvôli nadmernému lovu môžu čoskoro vyhynúť.

Rybár menom David Edwards sa pred pár dňami na svojom facebookovom profile pochválil veľmi vzácnym úlovkom, ktorý však aj napriek vysokej exkluzivite a veľmi lákavej predajnej cene vrátil naspäť do vody. Spoločne s kamarátmi sa mu podarilo chytiť modroplutvého tuniaka, ktorý bol najviac obzvlášť špecifický svojimi proporciami. Vážil približne 270 kíl a merial viac ako 2,5 metra.

Denník Independent odhaduje jeho hodnotu na približne 3 milióny eur, rybár sa však uspokojil s tým, že si mohol vzácny úlovok označkovať aj odfotiť a pustil ho späť.

Odporúčané
Sumec obor z Liptovskej Mary mal viac ako 2 metre, zdvihnúť ho museli 4 chlapi Sumec obor z Liptovskej Mary mal viac ako 2 metre, zdvihnúť ho museli 4 chlapi 8. júla 2019, 7:50

Na plavbe nebol kvôli komerčnému lovu a dokonca sa im údajne podarilo prilákať ešte jeden väčší kúsok, ten však nakoniec nechytili. Podľa Davida je výskyt ryby v oblasti, kde sa práve s kolegami nachádzali, vzácnostňou. 

Jeden z komentujúcich sa ešte Davida pýtal aj na to, prečo je vlastne ryba taka veľká, na čo odpovedal, že Japonci v poslednej dobe obmedzili lov. Ide totiž o ohrozený druh, ktorý je blízko vyhynutia. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia