Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2019, 12:03
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

NASA vydáva remix na skladbu Ariany Grande. Oslavuje, že vesmírnu misiu na Mesiac absolvuje žena

HUDBA ARIANA GRANDE NASA
Uložiť Uložené

Verziu z vesmírnej stanice ocenila aj samotná speváčka.

Keď Ariana Grande použila na svojej skladbe NASA z albumu thank u, next slovo „space“ ako metaforu ku vzťahu, ešte netušila, že môže nabrať aj úplne iný rozmer. Niekoľko stážistov pracujúcich priamo pod krídlami Národného úradu pre letectvo a vesmír totiž skladbu prespievalo, dali jej však úplne iný význam. 

Odporúčané
NASA predstavila interaktívny web, kde zažiješ celé pristátie na Mesiaci. Konšpirátorom tak nedáva šancu NASA predstavila interaktívny web, kde zažiješ celé pristátie na Mesiaci. Konšpirátorom tak nedáva šancu 19. júla 2019, 19:57

NASA sa totiž plánuje vrátiť na Mesiac a cieľom skladby je rozšíriť povedomie o tom, že na palube má byť aj žena: „Tešíme sa, že prvú žene a ďalšieho muža pošleme na mesiac do roku 2024 v rámci misie Artemis. Pri tejto príležitosti stážisti vesmírneho centra NASA Johnson vydávajú remix, aby sa podelili o svoje vzrušenie v súvislosti s hlbokým skúmaním vesmíru,“ píše NASA na svojom Facebooku

V sprievodnom videoklipe máme možnosť vidieť spievajúcich vedcov, ktorí nám zároveň ukazujú, ako to na ich pracovisku vyzerá. Nechýbajú autentické obleky a vtipné spracovanie. Samotná NASA nazvala výslednú skladbu edukatívnou paródiou, čo je však ešte dôležitejšie, neušla ani pozornosti Ariany Grande. 

Verziu v podaní vesmírnej stanice ocenila aj samotná speváčka na svojom Twitteri. Stážistom sa teda bez pochýb poradilo dostať myšlienku do celého sveta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia