Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2019, 18:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nemci si spravili bazén z tatranského plesa, upozorňuje na bezohľadné správanie zahraničných turistov Slovák

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na videu máme možnosť vidieť, ako veľká partia nemeckých turistov skáče z behu do Sivého plesa vo Veľkej Studenej doline.

Vo facebookovej skupine Turistika na Slovensku sa objavilo video, ktoré zachytáva, ako sa partia približne desiatich Nemcov baví kúpaním v Sivom plese vo Veľkej Studenej doline.

Vyzlečení bezohľadní turisti stáli na brehu, postupne však skákali do vody a zabávali sa. „Partička Nemčúrov si spravila bazén zo Sivého plesa,“ okomentoval niekoľkosekundový záznam samotný autor Michael.

Situáciu už okomentoval riaditeľ Správy TANAP-u pre SME: „Nemám na to slov. Niektorí z ľudí, ktorí prichádzajú do nášho národného parku, sa tu správajú horšie ako zvery. Je to barbarstvo. Ak by sme ich pri tomto kúpaní prichytili, na mieste by každý jeden dostal pokutu 66 eur. Robíme všetko, čo sa dá, no nemôžeme byť všade.“

Odporúčané
Českí turisti nebezpečne predbiehali lezcov na rebríkoch. V Slovenskom raji takmer prišli k úrazu Českí turisti nebezpečne predbiehali lezcov na rebríkoch. V Slovenskom raji takmer prišli k úrazu 24. júla 2019, 15:37

Štátni ochranári zaznamenávajú niekoľko podobných prípadov ročne aj v iných plesách. Ľudia nepoznajú zákony a neuvedomujú si, že niektoré plesá fungujú aj ako zásoba pitnej vody. 

Správcovia národného parku ešte v júli vydali správu, že plesá nie sú kúpaliská. Žijú v nich vzácne drobné živočíchy, ktoré nie sú zvyknuté na prítomnosť chemických látok ako napríklad dezodoranty. Ani okrajové časti plies nie sú stavané na to, aby po nich niekto chodil. 

Nemci si spravili bazén z tatranského plesa, upozorňuje na bezohľadné správanie zahraničných turistov Slovák
Zdroj: Michael Pokorný/Turistika na Slovensku
Domov
Zdieľať
Diskusia