Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. augusta 2019, 0:29
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Gears 5, Call of Duty, mafiánske príbehy či sci-fi z budúcnosti. V Nemecku odhalili desiatky graficky vymakaných hier

Gears 5, Call of Duty, mafiánske príbehy či sci-fi z budúcnosti. V Nemecku odhalili desiatky graficky vymakaných hier
TECH
Uložiť Uložené

Gamescom 2019 bol plný atraktívnych herných titulov.

Gamescom je každoročnou hernou udalosťou číslo 2. Po E3 ide u druhú najväčšiu výstavu, avšak v posledných rokoch akosi utíchla. To sa však tentoraz mení. V uplynulých hodinách vydalo nové trailery veľké množstvo vývojárov, dočkali sme sa bohatého Inside Xbox a taktiež skvelého Nintendo directu pre indie hry. Hlavným bodom programu však bola hlavná prezentácia začínajúca o 20:00, ktorú moderoval Geoff Keighley (The Game Awards).

A keďže ide o Geoffa, prítomný mal byť aj Hideo Kojima s predstavením Death Stranding. Ešte než sa pustíme do výberu toho najlepšieho, čo sme dnes videli, ti pripomíname naše predošlé články. Písali sme už o novom traileri pre horor Blair Witch, ako aj príbehovom rozšírení pre Metro Exodus s názvom Two Colonels. Posvietili sme si aj na Need for Speed a v neposlednom rade sme dali veľa priestoru Death Stranding. 

1. Gears 5

The Coalition nám počas Inside Xboxu ukázali Hordu, obľúbený mód vo všetkých Gears hrách, v ktorom sa spoločne s kamarátmi v co-ope pokúšame odolávať hordám nepriateľov. O pár hodín neskôr nás však konečne potešili aj poriadnym pohľadom na singleplayer. Od odhalenia hry z minuloročného E3 sme sa totiž o príbehu nedozvedeli takmer nič.

Mesiac pred vydaním tak hráči konečne vedia, do čoho presne to vlastne idú. My sa už po skvelom štvrtom diele nevieme dočkať, až sa znova vrátime na planétu Sera a odhalíme ďalšie tajomstvá. Netešiť sa na ďalšie dialógy s Marcusom a spol. je predsa nemožné.


2. Little Nightmares 2

Hororová puzzle plošinovka Little Nightmares očarila hráčov po celom svete. Darilo sa aj z hľadiska recenzií a predajov, no málokto čakal oznámenie pokračovania tak skoro. Sequel vyjde už budúci rok, zatiaľ však viac informácií nemáme. Z traileru sa ale dá vytušiť, že sa možno dočkáme coopu a taktiež minimalistickej verzie combatu. Hráči, ktorí prešli jednotku, dobre vedia, čo ich čaká. Tým ostatným svoj koncept hra dokonale predstaví vo videu nižšie.


3. Everspace 2

Nezávislé štúdio Rockfish prichádza 2 roky po vydaní svojho vesmírneho sci-fi Everspace s odhalením pokračovania. Naplánovalo ho na rok 2021, pričom Early Access má započať už v roku 2020. Predaje skvelej jednotky zrejme okamžite odobrili vývoj pokračovania, ktoré bude nepochybne väčšie, a to vo všetkých aspektoch. Ráta sa totiž už s vydaním na next-gen konzoly a PC. Teraz si už pusti trailer a nechaj sa uchvátiť tým, čo dokáže malý nezávislý indie tím a snívaj o tom, aby sa niekto konečne chopil poriadnej vesmírnej blockbusterovej hry.



4. Modern Warfare

Bohužiaľ, nedočkali sme sa žiadneho príbehové traileru ani predstavenia multiplayeru ako takého. Dostali sme však pozvánku pre víkendovú akciu prebiehajúcu exkluzívne na PS4. Hráči si budú môcť vyskúšať špeciálny multiplayerový mód 2v2. Jeho názov hovorí sám za seba. Všetky potrebné informácie nájdeš vo videu nižšie.

 


5. Surge 2

Továreň z jednotky vystrieda mesto Jericho City a jeho okolie. Dočkáme sa tak oveľa rozmanitejšieho prostredia než naposledy. Čaká nás mesto, exteriéry, interiéry, príroda, lesy a podobne. Najnovší gameplay ukazuje tvorbu a úpravu postavy, ako aj všemožné upgrady. Ak si hral jedničku (naša recenzia tu), tak vieš, že ide o slabší, ale stále zábavný Soulsborne klon. Od odhalenia dvojky však všetko vyzerá lepšie než naposledy. Vývojári si zobrali kritiku jedničky k srdcu a my sme radi, že dostali príležitosť napraviť predošlé chyby a doručiť oveľa kvalitnejší titul.

Podľa všetkého ho aj dostaneme. Základným konceptom gameplayu bude aj tentokrát náročný combat s robotickými alebo ľudskými (aj keď vylepšenými) nepriateľmi. Ako hráš sa budeš zameriavať na odrezávanie ich končitín, z ktorých si následne budeš upgradovať svoje brnenie a zbrane. Skvelo vyzerajúce pokračovanie vychádza 24. septembra na PS4 a Xbox One. 

6. Empire of Sin

Nesmierne sa tešíme aj na túto mafiánsku ťahovku. Prítomný bude príbeh, rôznorodé postavy, upgradovanie svojich postáv/zločincov, ale hlavne taktický a strategický prístup. Gameplay totiž nebude prebiehať v reálnom čase. Spomeň si skôr na taký XCOM a postupné pohybovanie sa po šachovnici. Dúfame, že postupom času si s jednotlivými mafiánmi budme môcť vytvárať aj akési puto a nebudú to len bezduchí pešiaci.

 

7. Ghostrunner

Ide o akčnú cyberpunk stealth hru, ktorá ti môže pripomínať aj Dishonored. V pohľade z prvej osoby budeme likvidovať svojich nepriateľov a aj keď máme o hre málo informácií, po prvom traileri môžeme usúdiť, že vyzerá veľmi zaujímavo. Zdá sa, že isté obdobie budú z Cyberpunku 2077 ťažiť aj iné hry. 

Dej sa odohráva v budúcnosti, kedy vymrelo takmer celé ľudstvo. Jeho zvyšky sa rozdeľujú do jednotlivých úrovní spoločnosti podľa čipu, ktorý im bol umiestnený do hláv pri narodení. Vzbura je teda jedinou istotou, ktorú budúcnosť prinesie. S vydaním sa počíta na leto budúceho roka.

8. Disintegration

Tvorca Master Chiefa a série Halo pracuje už 5 rokov na sci-fi strieľačke Disintegration. Pôvodne 3-členný tím sa rozrástol na 30 talentovaných vývojárov, ktorí budúci rok prinesú na konzoly a PC singleplayer aj multiplayer. Z toho prvého menovaného sme dostali aj krátku ukážku.

Príbeh je zasadený do 150 rokov vzdialenej budúcnosti. Ľudstvo z nejakého dôvodu vymiera, a tak sa rozhodne vložiť svoje mysle do robotov, aby tomu predošlo. Samozrejme, nie každý človek je s tým stotožnený, a tak medzi dvomi frakciami začína boj o prežitie a nadvládu. 

9. Darksiders: Genisis

Séria Darksiders nie je práve najúspešnejšia. Posledný diel nepredal potrebný počet kópií a neohúril ani recenzentov. THQ Nordic však ešte pred týmito zisteniami odobril vývoj spin-offu. Ten vyzerá ako Diablo v Darksiders univerze, čo kvituje veľké množstvo hráčov na čele so mnou. Izometrické RPG vyzerá úžasne v každom traileri a nám neostáva nič iné, než sa tešiť na jeho vydanie. 

10. miesto nezaujme jediný titul. Namiesto toho si predstavíme pár zaujímavých projektov, ktoré sa objavili mimo konferencie či na spomínanom Nintendo Directe Indie World. Akčnejšie No Man’s Sky s akýmsi príbehom a rozhodne zaujímavejším gameplayom a nadizajnovým svetom, to je Journey to the Savage Planet.

Boundary je multiplayer shooter vo vesmíre z dielne projektu China Hero od Sony

Konečne niečo pre fanúšikov Nintenda. Ponúkame to najlepšie z dnešného directu, a teda 20 minút plných nezávislých, menších hier, ktoré však vedia rovnako dobre očariť.  16-bitová akčná adventúra The Touryst dorazí na Nintendo Switch už 14. novembra. Viac informácií a naozaj pekných screenshootov nájdeš tu.

Eastward sa na Switch a PC dostane v roku 2020

Na Switchi už 2. decembra


PS: Ori sa koncom septembra dostane
na Switch. V Docked režime pôjde na 1080p pri 60FPS.  

Domov
Zdieľať
Diskusia