Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2019, 7:44
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Neonacisti vykonávajú okultné rituály na historických pamiatkach. Chcú ich vraj získať späť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na niektorých historických miestach mali byť dokonca do stromov vyrezané hákové kríže.

V anglickom nemetropolitnom grófstve Oxfordshire museli zvýšiť hliadky po tom, čo sa zistilo, že na historických pamiatkach v oblasti vykonávajú miestni neonacisti a extrémistické pravicové skupiny okultné rituály

Podľa investigatívy britského denníka The Daily Telegraph bola na tajné neonacistické stretnutie použitá hrobka z dávnej kamennej doby s názvom Wayland's Smithy. Na tomto mieste boli zvýšené hliadky aj podľa riadiaceho orgánu chránených území The National Trust. Do niektorých stromoch v tejto oblasti mali byť dokonca vyrezané hákové kríže.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Zlovestné obrady zahŕňajúce neonacistické vlajky a horiace pochodne mali byť súčasťou plánu získať späť starodávne miesta. Organizácia National Trust, ktorá chráni kultúrne pamiatky, uviedla, že si je vedomá, že takéto rituály odohrávajú na historických miestach.

Neonacisti vykonávajú okultné rituály na historických pamiatkach. Chcú ich vraj získať späť
Zdroj: Wikimedia/Msemmett

Rituály neonacistov sa mali odohrávať tiež pri kamennom pamätníku Avebury z rovnakého obdobia, ktorý je navyše zapísaný vo svetovom dedičstve UNESCO. „Bezpečnosť a radosť návštevníkov, zamestnancov či dobrovoľníkov je našou najvyššou prioritou,“ povedala pre BBC hovorkyňa pre anglické dedičstvo.


„Chceme, aby sa všetci návštevníci cítili všetci vítaní, ale v žiadnom prípade neospravedlňujeme a ani nepodporujeme žiadne mierové, antisociálne ani nezákonné činnosti, konajúce sa na historických pamiatkach“ dopĺňa hovorkyňa.

Naďalej chcú monitorovať oblasti s pamiatkami a posielať tam policajné hliadky v prípade, že sa tam konajú nezákonné rituály či akékoľvek prejavy urážlivého a neúctivého správania.

Domov
Zdieľať
Diskusia