Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2019, 11:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

5 koncertov, ktoré na Szigete 2019 určite nemôžeš zmeškať

HUDBA POST MALONE
Uložiť Uložené

Na svoje si prídeš v prípade, že si v prvom rade fanúšikom kvalitnej hudby a neriešiš žánrové rozdiely.

Už od 7. augusta sa v susednom Maďarsku bude konať ďalší ročník jedného z najväčších festivalov na svete. Na Ostrove slobody v Budapešti sa počas celého týždňa vystrieda viac ako 100-tisíc návštevníkov a desiatky atraktívnych interpretov z celého sveta. 

Organizátori Szigetu už odhalili celý hviezdy line-up, ktorý máš možnosť skontrolovať na oficiálnej stránke, my sme sa však rozhodli vybrať 5 koncertov, nad ktorými sa oplatí premýšľať v prípade, že si v prvom rade fanúšikom kvalitnej hudby a neriešiš žánrové rozdiely. 

Odporúčané
Akí headlineri vystúpia na najväčších festivaloch dostupných pre Slovákov, koľko stoja lístky a prečo ich navštíviť? Akí headlineri vystúpia na najväčších festivaloch dostupných pre Slovákov, koľko stoja lístky a prečo ich navštíviť? 24. júna 2019, 14:46

Post Malone

Posty má za sebou úspešné obdobie aj európske so stále najaktuálnejším projektom Beerbongs & Bentleys, kde dokázal, že sa nemá v pláne žánrovo vyhraňovať a na skladbách chce spievať a rapovať, pokojne do gitary aj elektronického beatu.

Jeho shows sú plné energie už len preto, že pokojne aj 50-tisíc ľudí pod pódiom pozná všetky jeho texty naspamäť. Okrem skladieb z najnovšieho projektu zaznejú aj novšie single a notoricky známe hity, ktorými sa preslávil pred vydaním Stoney v roku 2016. To všetko už v nedeľu 11. augusta na hlavnom pódiu o 21:30. 


6LACK

Spevák výrazne ovplyvnený domovskou Atlantou sa v septembri 2018 konečne odhodlal a fanúšikom doručil ďalší projekt, pričom už z coveru sa dozvedáme, čo v poslednej dobe robil. Talent však rozvíja naďalej a zo SoundCloud rapera je dávno hviezda svetových rozmerov. 

Naživo znie presne tak, ako na streamovacích službách, takže sa dočkáš veľmi kvalitného hudobného prednesu so všetkým, čo k tomu patrí. Kde inde ako na hlavnom pódiu, v piatok o 17:45.


Mura Masa

Každý účastník Pohody 2019 potvrdí, že aktuálny víťaz Grammy, producent a multiinštrumentalista Mura Masa predviedol na pódiu to, čo sa podarí málokomu. Vystúpenie malo rovnako intenzívnu kadenciu od začiatku do konca, čo očakávame aj v sobotu 10. augusta na hlavnom pódiu o 17:45. 

Odporúčané
O týždeň začína festival Sziget. Príď si užiť koncerty najdrahších interpretov planéty na ostrov slobody O týždeň začína festival Sziget. Príď si užiť koncerty najdrahších interpretov planéty na ostrov slobody 31. júla 2019, 15:43

Samozrejme, zaznie aj zatiaľ najpopulárnejšia vec LoveSick. Nebyť problémov vo Švédsku, do úvahy by pripadala aj možnosť, že sa na pódiu objaví ASAP Rocky. Minimalistický prístup k britskému trapu v kombinácii s elektronickými produkciami doplnenými o organické zvyky a klasické sample. 


James Blake

Na prvý pohľad nenápadný Angličan už mal možnosť pracovať po boku najväčších hviezd mnohých žánrov, pravdepodobne najviac ho však ovplyvnil rap. Blízka je mu však aj elektronika, dôverne sa pozná s RnB a jeho novšie veci sú aspoň trochu ovplyvnené aj novým zvukom soulu. 

V roku 2019 vydal nový plnohodnotný projekt Assume Form, ktorý je síce skôr pomalší, tešil sa však záujmu kritikov a bez akýchkoľvek pochýb stojí jeho vstúpenie na MasterCard stage o 23:45 za pozornosť. 


Masego

Ešte pred vystúpením Post Maloneho sa choď o 18:30 zahriať na Mastercard stage, kde predvedie Masego svoj vlastný žáner TrapHouseJazz, ktorý sám zadefinoval. Netradičné spojenie v podaní mladíka z Jamajky sa nesie aj jeho debutovou štúdiovkou Lady Lady z minulého roka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia