Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2019, 10:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Keď nebudeš platiť dane, štát ti zoberie vodičák. Už onedlho by mohli byť neplatiči motivovaní novým spôsobom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Možno takto Slovensko motivuje oveľa viac ľudí, aby si plnili svoje daňové povinnosti.

Ministerstvo financií plánuje neplatičom daní odoberať vodičské preukazy. Ako zistili Hospodárske noviny, v návrhu novely daňového poriadku pribudol nový mechanizmus, ktorým chce ministerstvo motivovať, ale aj trestať občanov, aby si plnili svoje daňové záväzky.

Návrh sa zatiaľ dostal do pripomienkového konania, a tak bude môcť byť upravený predtým, ako ho na stôl dostanú poslanci v parlamente. Len málokto bude zrejme protestovať proti zavedeniu efektívnejšieho mechanizmu na trestanie neplatičov daní. Vodičský preukaz by človeku po novom mohli odobrať až do doby, kým si svoje záväzky spätne nedoplatí.

Keď nebudeš platiť dane, prídeš o vodičák. Už onedlho by mohli byť neplatiči motivovaní novým spôsobom
Keď nebudeš platiť dane, prídeš o vodičák. Už onedlho by mohli byť neplatiči motivovaní novým spôsobom Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Doteraz pritom mohol štát sťahovať podlžnosti z miezd neplatičov, alebo v prípade závažnejších prípadov odoberať majetok. Na vodičák však technicky siahnuť nemohol – strata mobility by však mohla na ľudí fungovať účinnejšie, čo si myslí aj samotné ministerstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia